Good For Good Active je nova slovenska znamka trajnostnega, etičnega perila, ki temelji na preji, regenerirani iz zavrženih ribiških mrež. Poslovna ideja, ki jo poganja družbeno odgovorno in etično oblikovanje, se podaja v Kickstarter kampanjo za pridobivanje zagonskih sredstev, ena izmed njenih posebnosti pa je tudi to, da lahko podporniki aktivno sodelujejo v ustvarjanju izdelkov, saj je set perila mogoče zašiti tudi z uporabo domačega šivalnega stroja. 

Tekstilna industrija je v zadnjih desetih letih tehnološko izredno napredovala. Vse bolj se uveljavlja uporaba umetnih materialov, bodisi reciklatov ali materialov, ki jih je po uporabi moč reciklirati, kot trajnostne in okolju prijazne alternative tkaninam iz deviških naravnih vlaken. Ena takšnih je tudi preja ECONYL®, iz katere je izdelano aktivno perilo Good For Good Active, in je regenerirana, narejena iz zavrženih ribiških mrež, ki se nato v Sloveniji predelajo v visokokakovostno poliamidno prejo PA6,6 v zaprtem proizvodnem procesu in brez degradacije osnovnih značilnosti materiala. Končni izdelek je tkanina z vsemi značilnostmi, primernimi za uporabo v športu, plavanju in intimnih oblačilih.

Aktivno perilo Good For Good, ki ga je oblikovala Petra Grmek Green in je izdelano v podjetju Jazon d.o.o., ki deluje v okviru poslovne skupnosti ETRI, približno 3 km od tovarne ECONYL®, je večnamenski set nedrčka in bikini hlačk, ki ustreza zahtevam sodobnega aktivnega življenjskega sloga in vse bolj nujni potrebi po trajnostnem pristopu k proizvodnji oblačil. Poleg inovativne preje so ustvarjalci poskrbeli, da tudi vsi ostali materiali in sestavni deli za oblačila prihajajo od dobaviteljev, ki delujejo v logistični razdalji do 500 km, kar zagotavlja zanesljivo in kratko dobavno verigo ter pušča manjši ogljični odtis. 

Osnovna ideja oblikovanja Good For Good Active je izkoristiti večnamenske lastnosti tkanine v enakovredno, kakovostno večnamensko oblačilo. »Active top« je udoben za nošnjo ves dan. Kot vsakdanji nedrček je hkrati tudi dovolj čvrst, da nudi podporo med športnimi aktivnostmi, a kljub temu ostaja ženstven, kot bi to pri kopalkah pričakovali.

Aktivni spodnji deli bikinija ima edinstveno lastnost, ki omogoča enostavno oblačenje in slačenje, ne da bi se morali pri tem popolnoma razgrniti. S stranskim zapenjanjem se hlačke lahko popolnoma odprejo in si jih uporabniki lahko nadenemo tudi pod oblačila. Ta funkcija je še posebej priročna v primeru združevanja športnih dejavnosti, kot so kolesarjenje ali pohodništvo in plavanje, in kjer ni na voljo prostora za preoblačenje. Stransko zapenjanje je tudi edini barvit modni poudarek v sicer minimalističnem videzu.