Med igralsko smetano sta slavila Claire Foy (Krona) in Matthew Rhys (Americans) in tako izkoristila zadnjo priložnost za zmago: v Kroni je Foyevo zaradi staranja junakinje zamenjala druga igralka, Rhysova serija pa se je iztekla. 


Claire Foy


Sicer je največ pozornosti pritegnila komedija o nesrečni gospodinji (Maisel), ki je med drugim dobila nagrado za najboljšo glavno žensko vlogo (Rachel Brosnahan), stransko moško vlogo (Alex Borstein) in za režijo ter scenarij, za katera je zaslužna avtorica serije Amy Sherman-Palladino. 


Ekipa The Marvelous Mrs. Maisel


Med igralci so nagrade pobrali še Regina King za najboljšo žensko vlogo v kratki seriji ali filmu (Sedem sekund), Darren Kris za najboljšo vlogo v mini seriji (Assassination of Gianni Versace). Emmyja za najboljšo stransko žensko vlogo v dramski seriji je dobila Thandie Newton (Westworld), za stransko moško pa že tretjič za Igro prestolov Peter Dinklage.


Romantična snubitev


Za romantično popestritev večera pa je poskrbel režiser Glenn Weiss, ki je ob prejemu nagrade na odru zasnubil svoje dekle Jan Sendsen in ji potem nadel prstan svoje matere. Z duhovitimi in obenem ganljivim nagovorom pa si je stoječe ovacije prislužila 96-letna Betty White, ki je v svoji bogati televizijski karieri pospravila kar osem emmyjev. 


Betty White