Pri reviji Marie Claire razodevajo negovalne trike in postopke, s katerimi bi rast las utegnila potekati nekoliko hitreje, rezultat pa bi bila sijoča in bujna pričeska. Ste pripravljene?

Masirajte lasišče, ko je suho. Z nežnimi, krožnimi gibi prstov razvajajte lasišče, s čimer boste spodbudili krvni pretok in delovanje foliklov. Še bolje, za to zaprosite dragega in se prepustite sprostitvi ter užitku!Masirajte lasišče med umivanjem. Za umivanje las si vzemite čas: šampon vtrite temeljito na vse predele, mimogrede pa si privoščite še masažo lasišča. Začnite na zatilju in nadaljujte proti temenu ter stranskih predelom.

Uživajte antioksidante in vitamin B. Biotin je ključen za rast las in nohtov, antioksidanti pa so temelj zdravja in dobrega počutja. V sezonskem sadju in zelenjave jih ne manjka!

Redno strižite konice. Ni hujšega od striženja, ko si prizadevamo za dolžino, a to je pač nujno zlo. Konicam ne smemo dopustiti cepljenja, prepletanja in zapletanja ter lomljenja, pravilno pristrižene pa lasem omogočajo, da se ti nemoteno podaljšujejo …Uporabljajte balzam! S šamponom resda odstranimo vso nesnago in morebitne ostanke kozmetičnih sredstev, toda balzam lasem povrne izgubljena ali porabljena hranila in jih obdaja z zdravim sijajem. Predvsem v poletnih mesecih, ko sonce in morje tudi prispevata svoj delež škode, lasem večkrat privoščimo tudi hranilne maske.

Opustite vroče pripomočke. Feni, likalniki, kodralniki in podobni pripomočki se resda zdijo nepogrešljivi pri oblikovanju pričeske, a so dolgoročno škodljivi za lase: če se resnično ne morete od njih posloviti vsaj za nekaj časa, lase pred uporabo zaščitite z ustreznimi sredstvi, ki jih obvaruje pred škodljivo vročino.Lase oplaknite z mrzlo vodo. Pri umivanju nikoli ne uporabljamo vroče vode, saj bo ta dolgoročno poškodovala lasišče. Lase umivajte z mlačno vodo, kakor telo, ki ga prav tako poskušamo obvarovati pred izsušitvijo kože. In proti koncu, če le zberemo dovolj poguma, lase splaknemo z mrzlo vodo, vsaj konice.