Voditelja Kim Džong Un in Mun Džae sta se najprej sprehodila čez mejo v Severno Korejo, nato pa vrnila v tako imenovano hišo miru na južni strani črte prekinitve ognja iz leta 1953.

Ko je južnokorejski predsednik sprva omahoval, da bi prestopil mejno črto, ga je severni voditelj prijel za roko in ga popeljal čez, potem sta se skupaj - z roko v roki - sprehodila nazaj na južnokorejsko ozemlje. Pobudo za srečanje je dal Kim Džong Un, saj si želi začeti pisati novo poglavje v zgodovini in je pripravljen na pogajanja, ki bi na polotok vnesel mir in omogočil celo srečanje ločenih družin.Voditelja sta se skupaj zavezala tudi k popolni denuklearizaciji Korejskega polotoka in k sklenitvi miru, obetajo pa se tudi uradni obiski v prestolnicah na obeh straneh. Vojna med Korejama se je namreč leta 1953 končala le s prekinitvijo ognja, Kim Džong Un pa je prvi severnokorejski voditelj, ki je prek črte prekinitve ognja stopil na južnokorejska tla.

Zgodovinski dogodek je pozdravil tudi predsednik RS Borut Pahor: »Zgodovinsko srečanje predsednikov obeh Korej in z njim povezani obeti za trajen mir in spravo na korejskem polotoku so dokaz več, da je mogoče celo najbolj zapletena vprašanja rešiti po mirni poti, če za to obstaja premočrtna politična volja.«