Za nedeljsko kosilo

Sesekljana pečenka z glazuro

Kondenzirano mleko pripomore, da je sesekljana pečenka čudovito sočna, glazura pa ji daje prav posebno nenavadno sladkobo.

Sestavine Za 6 oseb

  • Za sesekljano pečenko
  • 1 majhna čebula
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 kg mletega mesa (polovica govedine, polovica svinjine)
  • 2 stari žemlji ali 3 rezine toasta
  • 250 ml kondenziranega mleka
  • 50 ml kečapa
  • 1 brizg worcestrske omake
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sveže zmletega črnega popra
  • Za glazuro
  • 200 g mangovega čatnija (ali ribezovega želeja)
  • 5 žlic kečapa
  • 50 g sladkorja
  • 2 žlici balzamičnega kisa

Priprava

  1. 1Pečico ogrejemo na 180 °C.
  2. 2Čebulo olupimo in narežemo na majhne kocke.
  3. 3Peteršilj operemo, ga osušimo in nasekljamo.
  4. 4Pripravimo si 2 kosa aluminijaste folije (dolga približno 45 cm).
  5. 5Čebulo, peteršilj in vse druge sestavine za sesekljano pečenko damo v veliko skledo in dobro zgnetemo.
  6. 6Nato mesno zmes razdelimo na dva enako velika dela, vsakega oblikujemo v ovalno štruco, vsako štruco pa položimo na kos aluminijaste folije ter čvrsto zavijemo.
  7. 7Zavitka položimo na pekač, postavimo v vročo pečico (na sredino) in pečemo približno 25 minut.
  8. 8Medtem zmešamo sestavine za glazuro.
  9. 9Po preteku časa pečenja temperaturo v pečici zvišamo na 210 °C.
  10. 10Zavitka s sesekljano pečenko vzamemo iz pečice in folijo previdno razpremo (para je zelo vroča!) ter ju damo v skledo, v katero se izteka sok pečenke.
  11. 11Glazuro namažemo na sesekljani pečenki.
  12. 12Sesekljani pečenki ponovno položimo v pečico in nepokriti pečemo še 10–15 minut.
  13. 13Nato ju vzamemo iz pečice, malo ohladimo in narežemo na debele rezine.
  14. 14Postrežemo z omako iz folije.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE