Čas resnično leti, se zavedata vojvodinja Cambriška in drugi v vrsti za britanski prestol, ki bosta najpozneje prihodnjo jesen, tako vse kaže, končala idilično življenje v Norfolku, kajti njun prvorojenec bo takrat začel šolanje v elitni ustanovi Wetherby School.

Nesramno draga prenova Kensingtonske palače pred leti tako ni bila zaman, priljubljena štiričlanska družina naj bi se tako vendarle dokončno nastanila v razkošnem stanovanju v britanski prestolnici, ki je sicer Williamova uradna rezidenca. Princ George naj bi se tako poslovil od brezskrbnih dni v Montessorijevem vrtcu na podeželju in s štirimi leti, ki jih bo dopolnil poleti, zakorakal na pot resne izobrazbe – kakor njegov oče, princ William, in stric, princ Harry. Da bosta sinova obiskovala najuglednejšo pripravljalnico v Notting Hillu, naj bi takrat vztrajal princ Charles, njuna mati, princesa Diana se je, spomnimo, nad elitnimi izbirami dvora po večini zmrdovala, seveda pa je sinova na prvi šolski dan, pisalo se je leto 1987, ko je William vstopil v znameniti Wetherby, zgledno pospremila do vhodnih vrat in nasmejana pozirala zbranim fotografom.

Znamenita zakonca sta selitev napovedala že pred meseci, ko sta razodela, da načrtujeta nadaljnje šolanje navihanega princa Georgea in ljubke princese Charlotte: priznala sta, da je življenje na idiličnem posestvu Anmer Hall, daleč od mestnega vrveža in radovednih množic, naravnost fantastično, a prihodnost jih zaradi številnih obveznosti do krone vendarle čaka v prestolnici. Še posebno Williama, ki se bo marca po vsej verjetnosti poslovil od svojega poklica pilota reševalnega helikopterja in se popolnoma posvetil kraljevski vlogi. Kate, ki je pred dnevi v družinskem krogu proslavila 35. rojstni dan, naj bi prav tako še več časa posvetila številnim dobrodelnim organizacijam in tako moža podprla na poti do prestola.