Marsikdo dandanes več časa preživi v pisarni kakor doma, kljub temu pa se na delovnem mestu ne razvajamo tako, kot se znamo doma. In ne skrbimo zase tako, kot skrbimo zase doma. Morda smo prepričani, da poskrbimo tudi za zdrave prehranske navade in da pregrehe, ki si jih privoščimo v službi, le niso tako zelo hude, a običajno smo pri takšnem mišljenju v zmoti. Preberite si, katere so tiste navade, zaradi katerih je naša postava drugačna od zaželene!Preskočite zajtrk, da bi bili čim prej v službi. Resda morda tako sveže glave in bistrih misli začnete delovni dan, mogoče tudi osrečujete šefa – a svojega telesa nikakor ne. Če na račun zdravega zajtrka hitite v pisarno, si delate medvedjo uslugo: če ne gre drugače, se prebudite nekaj minut prej in si privoščite zdrav obrok, bogat z beljakovinami, zdravimi maščobami in nekaj kompleksnimi ogljikovimi hidrati.

Slaščice so v pisarni nepogrešljive. Nekaterim je pisarna resnično napol domače okolje, zato tudi sodelavce radi razvajajo s sladkimi dobrotami, ki so jih pripravili doma, sploh ob rojstnih dnevih. Če slaščica ne bo nadomestila malice, se ji raje uprite – dodatne kalorije so za tiste, ki po večini sedijo, preprosto prepovedane.Stres potlačite s pregrehami. Vsakomur kdaj kaj pride do živega, toda prenehajte se tolažiti s hrano! In to predvsem sladko, opozarjajo strokovnjaki, ne nazadnje hrana v resnici ni nikakršna tolažba. Če ste v stiski, jezni in izčrpani, si raje privoščite krajši sprehod, pogovor s sodelavcem, pokličite bližnjega po telefonu ali se razgibajte.

Kosilo pred zaslonom. Tudi če si privoščite zdrav obed, niste v prav veliki prednosti, če med prehranjevanjem zrete v zaslon. Ta vas namreč zamoti, zato pojeste več, kot potrebuje vaše telo. Za kosilo si privoščite predah in ga zaužijte v mirnem okolju ter hrani posvetite pozornost, ki si jo zasluži.Doma si ne pripravite zdrave malice za službo. Napaka! Pripravljene dobrote iz bližnje pekarne ali trgovine, pa čeprav na videz zdrave, so polne nezdravih in redilnih dodatkov. Če nimate časa za vsakodnevno pripravo svežih živil, se založite z zalogo suhih in zdravih prigrizkov, kot so suho sadje ali polnozrnati krekerji. In seveda, ustrezno si odmerite količino.

Nadure so vaša stalnica. Spet, morda s tem osrečujete šefa, upajmo da tudi svoj bančni račun, toda telesa skoraj gotovo ne. Razen če imate s seboj doma pripravljeno zdravo malico za primer nadur. Ob koncu dolgega delovnika smo namreč običajno tako zelo izčrpani, da najraje posežemo po bogato založenih avtomatih, ki so pravo leglo nepotrebnih kalorij.