Iz pravljične hollywoodske zgodbe je skočil v pisano politično kariero: kot republikanec je za dva mandata osvojil srca prebivalcev Kalifornije,  in kako tudi ne bi, ne nazadnje se je zaradi zajetnega osebnega premoženja odpovedal guvernerski plači. Ob boku žene iz znamenitega demokratičnega klana Kennedyjev, Marie Schriver, je uspešno krmaril skozi vse politične viharje, toda uspešna zgodba se je 2011. končala. Politike se je nasitil, poslovil pa se je tudi od zakona, saj je žena izvedela za bridko dolgoletno prevaro. 

Vrnil se je v šovbiznis, a kot kaže, ga položaji na vrhu države še vedno pritegujejo, morda pa bi se rad tudi na političnem prizorišču spopadel z Donaldom Trumpom, namigujejo poznavalci - spomnimo, nepremičninskega mogotca je nasledil v resničnostni oddaji Zvezdniški pripravnik, a je šov dosegel izjemno slabo gledanost. Trump seveda Schwarzeneggerju ni prizanašal z zbadljivkami in sloviti bodibilder in igralec je odstopil. 

Toda ameriški in avstrijski mediji zadnje čase obsežno poročajo o zvezdnikovi vrnitvi v politično areno, 69-letnik naj bi se namreč spogledoval s senatom in kandidaturo leta 2018. Za sedež naj bi se potegoval kot neodvisni kandidat, in čeprav je težko oceniti, kakšne možnosti ima nekdanji guverner, dejstvo ostaja, da mu že kandidatura ponuja možnost, da Trumpu pošteno nagaja. Na račun migracijske politike mu zanesljivo ne bo prizanašal, se muzajo v zvezdnikovi domovini.