Marjan Šarec, prvak LMŠ, je imel zagotovljeno podporo SD, SMC, DeSUS in SAB ter Levice, s katero je peterica parafirala sporazum o sodelovanju. Obljubljenih je bilo 52 glasov, kolikor štejejo skupaj naštete stranke, dobil pa je še tri več. Šarec se je ob zaprisegi zahvalil za podporo in dejal, da bo namenil vse moči za to, da bo bolje vsem. Dodal je, da to še ni zadnji, ampak prvi korak pri oblikovanju 13. slovenske vlade.

Prvak LMŠ Šarec je v uvodnem govoru na današnji seji DZ poudaril, da ima pogum, vztrajnost in se ne boji prevzeti odgovornosti za ustvarjanje boljših razmer v državi. »Dela bo veliko na vseh področjih. Štela bodo dejanja, ne besede,« je dejal in med drugim izpostavil zavzemanje za višjo stopnjo politične kulture in ravni komuniciranja. »Javno zdravstvo in druge javne storitve so temelj, na katerem stoji ali pade država,« je še povedal in poudaril, da je obrambno-varnostni sistem ključnega pomena za obstoj države.V poslanskih skupinah SDS, NSi in SNS niso napovedali podpore Šarcu kandidature za predsednika vlade. Glede na to, da bo vlada manjšinska in jo bodo sestavljale tudi stranke, med katerimi je bilo v dozdajšnji vladi mnogo trenj, so se v omenjenih treh strankah spraševali, koliko časa bo Šarec sploh uspel voditi vlado.


Predsedniku vlade Marjanu Šarcu je čestital tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. V kratkem pogovoru mu je zaželel uspešno delo v korist Slovenije in vseh njenih ljudi. Predsednik republike se je predsedniku vlade priporočil za dobro sodelovanje.