Vid, kdaj se imata dva zares rada?

Mislim, da je odnos pravi takrat, ko se s svojim partnerjem ali partnerico skregaš na smrt, vendar zveza ostane močnejša od tega prepira ali problema, na katerega sta naletela. Zvezo lahko utrdiš tako, da premostiš zahteve svojega ega in oprostiš, se opravičiš za morebitne bedarije, ki si jih izrekel v afektu. Situacij, ki vključujejo prevare in laži, seveda k temu ne prištevam.

Šele ko se naučiš sprejeti samega sebe vključno s svojimi napakami, ko se naučiš si oprostiti in se imeti rad, šele takrat si pripravljen za zrelo zvezo. 

Vas status samskosti kdaj mori ali je morda celo malce prestižen zaradi večje svobode?

Samsko življenje je vedno prestižno zaradi večje svobode. Neki guru je nekoč rekel in močno parafraziram: »Bodite veseli, če ste samski, imate vsaj čas zase. Lahko raziskujete vse svoje ambicije, dosežete zastavljene cilje in s tem boste nadgradili sebe, čustveno dozoreli ter se tako pripravili na vstop ljubezni v svoje življenje!«

Na dvojino.

(Pokima.) Prepričan sem, da te partner ali partnerica ne more osrečiti, če ne znaš biti sam. Šele ko se naučiš sprejeti samega sebe vključno s svojimi napakami, ko se naučiš si oprostiti in se imeti rad, šele takrat si pripravljen za zrelo zvezo.Kdaj ste bili nazadnje zaljubljeni in kaj vas je pri vaši ženski najbolj očaralo?

Kdaj sem bil nazadnje zaljubljen, boste podrobno izvedeli, če pridete na mojo predstavo. (Tvoj bodoči bivši mož, njegovo avtorsko komedijo, op. a.) Najlepše, kar je moja ženska naredila zame, pa je bilo, ko je zame tvegala svoje življenje.

Res? Lepo. Požrtvovalno.

Zares. To je ultimativen dokaz, da te nekdo ljubi.

Zlobni ljudje so redko zares lepi tudi navzven. Mogoče pri rosnih dvajsetih to še ni zelo opazno, pozneje pa se že po gubicah okoli ust zelo hitro vidi, kam se kdo nagiba. 

V ljubezenskih odnosih smo zelo ranljivi, še posebno ko postanemo intimni, zato včasih igramo koga drugega, da se zaščitimo, zveza pa posledično lahko umre. Ste se kdaj ujeli v takšno past, sploh glede na to, kakšen poklic imate?

Mama naju je z bratom vedno vzgajala tako, da se morava jasno izražati in deliti svoja čustva z ljudmi, ki jih imava rada ali bi jih rada imela rada. V odnos ali zvezo nikoli nisem vstopil in ne vstopam z masko, razen s tistimi maskami, ki jih še ne morem kontrolirati; ko nekoga na novo spoznaš, ti nehote uide kakšna bedasta reakcija preveč ali premalo, ki izhaja prav iz tistih mask, ki jih še nimaš popolnoma pod nadzorom.Ste letošnji voditelj Eme. Ali bi lahko glede na to izpostavili glasbeni refren ali pesnitev vseh časov, ki po vašem mnenju posebej lepo izpoveduje srčno naklonjenost drugi osebi?

Haaa, dobro vprašanje! Všeč mi je denimo komad z refrenom: »... ker dobro veš, da Janez dela to z občutkom« avtorja Janeza Zmazka Žana. Sicer pa vedno zmaga Prešernov klasični verz: »Od nekdaj lepe so Ljubljanke slovele, a lepše od Urške bilo ni nobene.« Tako opišeš svojo drago, češ, vse ženske so lepe, ampak moja je najlepša.

Ob sebi hočem žensko, ki me zna nasmejati, prebrati in me tudi postaviti na svoje mesto. To pomeni, da iskreno izreče tudi negativno kritiko, kar je nekaj najlepšega, ker potem v odnosu ni sprenevedanja. 

Bolje skoraj ne gre.

(Smeh.) Ja. Menim pa, da Prešeren pri tem vsekakor nima v mislih le zunanje lepote, ampak tudi notranjo. Saj veste, zlobni ljudje so redko zares lepi tudi navzven. Mogoče pri rosnih dvajsetih to še ni zelo opazno, pozneje pa se že po gubicah okoli ust zelo hitro vidi, kam se kdo nagiba. Zlobnim ljudem se ustnice tako stisnejo skupaj, da so videti skoraj kot anus. Skoraj dobesedno postanejo zlobne riti.Humor je bistveni gradnik zveze. S katero šalo ste nazadnje osvojili srce določnega dekleta ali pa je morda ona z določeno izjavo osvojila vas?

Frrrr. (Izusti sočno kletvico.) Kje ste me našli! Spomnim se ene, ko sem bil še najstnik. Z dekletom sva se seznanila v diskoteki, se pogovarjala približno 30 minut in ko mi je zmanjkalo tem, sem rekel: »Zdaj me pa zanima samo še okus tvojih ustnic.« In je delovalo, si mor'te mislit'! V najstniških letih so bile nekatere stvari lažje. Moram pa priznati, da me ženska še ni osvojila z izjavo, bolj s svojo energijo. Ob sebi hočem žensko, ki me zna nasmejati, prebrati in me tudi postaviti na svoje mesto. To pomeni, da iskreno izreče tudi negativno kritiko, kar je nekaj najlepšega, ker potem v odnosu ni sprenevedanja. To, ko ste rekli, da je humor glavni gradnik – pa ni nujno! So ljudje, ki sploh nimajo smisla za humor, in jih morda združi prav to. (Nasmeh.)