Morda ste oni dan gledali intervju s Slavojem Žižkom, ko je končno spregovoril za slovenske medije. Ta hip niti ni pomembno, ali nas je tudi zadovoljil, ampak misel Mao Zedonga, ki jo je kot izhodišče navedel, je sijajen oris dogajanja tukaj in zdaj: »Pod nebom je kaos, se pravi, položaj je odličen.« V nadaljevanju Žižek razsloji: »Kar je zelo tradicionalna levičarska misel, ko je v družbi zmeda, mi, ki poznamo zakone neba, ne v teološkem pomenu, ampak globalni tok zgodovine, vemo, možnost je za napredek. Danes pa mislim, da je nered v samem nebu. To pomeni, nihče ne more ponuditi neke splošne podobe, kam zgodovina gre, kaj se dogaja, neka temeljna orientacija manjka. Liberalizem razpada. Konservativizem ne deluje.« 

In seveda, Slovenke in Slovenci potujemo neomaj...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!