Pred mednarodnim dnevom strpnosti je Žan Mahnič, znan po izključevanju, sicer državni sekretar za nacionalno varnost pri predsedniku vlade, član SDS, tvitnil fotografijo štirih žensk – bledoličnih, svetlolasih in vse do odtenka rjave (mimogrede, vse pobarvane), črnolaske ni vključil v svoj krog izbranih – in pripisal: »To je vsa raznolikost, ki jo potrebujemo v Evropi.« Raznolikost po barvi kože in las? Umska katastrofa, četudi pustimo rasizem ob strani.  

Kaj še potrebujejo vladajoče koalicijske stranke, da bodo rekle, dovolj je? Povejte, no, kdaj vam bo dovolj. Mar nikoli, vse do izteka mandata? 

No, nekateri se zgražajo, vedno znova in znova, nad njegovimi diskriminatornimi izpadi, in to je tudi vse. Neverjetno, kako tolerantni ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!