Previdno pri ohlajanju

Jesen je zelo primeren čas za tek ali drugo obliko rekreacije na prostem, saj temperature niso previsoke, prav tako vadba požene kri po žilah in nas ogreje v še tako hladnih dneh. Redna vadba pri nižjih temperaturah pripomore k dvigu odpornosti, saj aktivno telo tvori več protiteles in belih krvničk, kar ščiti pred virusi in bakterijami. Pri tem pa je pomembno zavedanje, da se bomo med vadbo ogreli in po njej hitro ohladili. Med tekom ali drugo obliko vadbe na prostem smo zato oblečeni manj kot med umirjenim sprehodom, vseeno pa ne pozabimo, da se po zaključku vadbe naše telo hitro ohladi, zato imejmo pri sebi še dodaten kos oblačila.

Vadba na prostem je primerna v vseh letnih časih. FOTO: HOFER


Po sprostitev v naravo

Tudi športni strokovnjak Jan Kovačič, ambasador akcije 1, 2, 3, GREMO!, rad poudari, da se ne glede na letni čas odpravi na vadbo v naravo: »Vedno si vzamem čas zase in za trening v naravi. Zelo rad tečem zunaj, saj me takšna vadba še dodatno napolni z energijo. Še posebej ob koncu tedna si vzamem nekaj več časa in se odpravim na tek po svežem zraku, veslat na reko Sočo, plezat ali v hribe.«

V hladnejših dneh z veseljem vadi v naravi tudi športni strokovnjak Jan Kovačič. FOTO: HOFER


Pridružite se nam na teku z dobrim namenom

Jan Kovačič skupaj z Markom Potrčem, voditeljem in motivatorjem, skrbi, da je Slovenija v gibanju tudi to jesen. V sklopu vseslovenske akcije za boljše počutje 1, 2, 3, GREMO!, ki poteka že vse od 28. junija, sta Slovenke in Slovence povezala v gibanju. Že več kot 3.400 posameznikov je na spletni strani www.123gremo.si podpisalo zavezo k aktivnemu življenju in podprlo akcijo, ki bo svoj vrhunec dosegla prihodnji konec tedna. Takrat se bosta Marko in Jan na največjem tekaškem dogodku v prestolnici skupaj s tekaško skupino podpornikov podala na 10-kilometrsko preizkušnjo. Pri tem pa ne bodo naredili le nekaj za svoje boljše počutje, ampak tudi za dobro otrok. Za vsak kilometer, ki ga bodo podporniki akcije pretekli v majici 1, 2, 3, GREMO!, bodo pri HOFERju namenili 10 centov otrokom v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. 

Skupaj za boljše počutje in lepši jutri. FOTO: HOFER


Nikoli ni prepozno 

Čeprav se projekt približuje vrhuncu, nikoli ni prepozno za prvi korak na poti k boljšemu počutju. Marko in Jan sta pripravila strokovni 17-tedenski program vadbe, ki bo na www.123gremo.si na voljo tudi po zaključku akcije. S pomočjo programa in nasvetov lahko tako tudi v prihajajočih tednih poskrbite za boljše počutje in aktivno stopate v hladnejše dni. Telo vam bo hvaležno, da o boljšem počutju sploh ne govorimo.

1, 2, 3, GREMO! FOTO: HOFER


Več informacij o akciji 1, 2, 3, GREMO! najdete na spletni strani www.123gremo.si, Facebooku in Instagramu. Prav tako vas vabimo, da na spletni strani ustvarite svoj profil in z označevanjem opravljenih nalog spremljate svoj napredek.