Genterjeva je članica stranke Zelenih in se kot navdušena kolesarka zavzema za zeleno politiko. Kot državna sekretarka za transport v novozelandski levosredinski vladi si prizadeva za trajnostni transport in čeprav v 42. tednu nosečnosti, je našla način, da svoje politične cilje še dodatno podpre z dobrim zgledom. 
V visoki nosečnosti se je v nedeljo odpravila v porodnišnico in ker je ta od njenega doma v Aucklandu oddaljena le kilometer, je na pot odšla kar s svojim kolesom. Fotografijo je objavila na družbenih omrežjih, zraven pa zapisala, da sta s partnerjem na kolo sedla, ker v avtomobilu ni bilo dovolj prostora. Na koncu se je še pošalila, da jo je takšna vožnja spravila v najboljšo možno voljo, trenutno pa še čaka v porodnišnici na porod. 

Še en novozelandski 'politični' dojenček bo tako imel za popotnico prav posebno rojstno dnevno anekdoto. Genterjeva bo namreč rodila le nekaj tednov potem, ko se je na delo vrnila novozelandska premierka Jacinde Ardern, ki je junija rodila prvorojenko Neve, in je šele druga svetovna voditeljica, ki je rodila med opravljanjem položaja, po Pakistanki Benazir Buto, ki je otroka povila leta 1990.