Za čokoholike

Rjavčki s svežim sirom

Za ljubitelje čokolade so rjavčki (ali po angleško brownies) sladkosneda nebesa. Preizkusite tudi takšne bolj mlečne, v katerih se čokoladi primeša še vonj po ameriški sirovi torti.

Sestavine za 24 kosov

  • 150 g zmehčanega masla
  • 150 g temne čokolade (70 % kakavovega deleža)
  • 4 jajca
  • 140 g sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • ščepec soli
  • 180 g moke
  • 200 g svežega sira
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica škroba
  • 75 g sesekljanih bučnih semen
  • maslo za okvir za peko

Priprava

  1. 1Za testo na majhnem ognju raztopite 110 g masla s čokolado. Vse skupaj dobro zmešajte in ohladite.
  2. 2Z ročnim mešalnikom zmešajte tri jajca, 125 g sladkorja, vrečico vaniljevega sladkorja in sol, nato pa dodajte mešanico čokolade in masla ter moko.
  3. 3Iz vsega skupaj naredite gladko testo.
  4. 4Pečico segrejte na 170 °C (ventilacijsko na 150 °C).
  5. 5Okvir za peko nastavite na velikost 24 x 24 cm, ga namastite in položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
  6. 6Testo vlijte v okvir in ga poravnajte.
  7. 7Sveži sir kremasto umešajte s preostankom masla.
  8. 8Dodajte še preostanek sladkorja, vaniljevega sladkorja, jajce in rumenjak, nato pa tudi škrob.
  9. 9Na koncu dodajte še bučna semena.
  10. 10Kremno mešanico porazdelite po testu, jo poravnajte, preostanek osnovnega testa pa z žličko kot madeže dodajajte na kremo.
  11. 11Pecivo pecite 35 minut, nato pa ga ohladite na kuhinjski rešetki.
  12. 12Narežite ga na 24 enako velikih koščkov.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE