Riž

Rižota s piščancem in bučkami

V času kalorične praznične hrane se prileže kak dan pojesti tudi kaj bolj običajnega. Ta rižota je prava izbira.

Sestavine Za 4 osebe

  • 3 skodelice piščančje jušne osnove
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica olja
  • 8 piščančjih beder
  • 1 sesekljana čebula
  • 2 strta stroka česna
  • 2 skodelici riža
  • sol in mleti črni poper
  • 3 naribane bučke
  • 1/2 skodelice na pol prerezanih ameriških orehov
  • 1/4 skodelice sveže naribanega parmezana

Priprava

  1. 1Jušno osnovo zlijte v ponev in jo zavrite.
  2. 2Nato naj na zmernem ognju počasi vre.
  3. 3Medtem v veliki ponvi segrejte maslo in olje, dodajte piščanca in ga počasi pecite 5 minut, da porjavi. Pri tem ga večkrat obrnite.
  4. 4Dodajte čebulo in česen ter med mešanjem kuhajte 2 minuti, da se čebula zmehča, vendar ne porjavi.
  5. 5Dodajte riž in med mešanjem kuhajte še 2 minuti, da se riž dobro prekrije z maslom.
  6. 6Rižu dodajte zajemalko jušne osnove in kuhajte, da se tekočina pokuha.
  7. 7Počasi dodajte jušno osnovo, dokler ne porabite polovice in riž ne postane kremast.
  8. 8Začinite ter dodajte bučke in ameriški oreh.
  9. 9Dodajte jušno osnovo in kuhajte, da rižota postane gosta, a ne oprijemljiva (približno 25 minut).
  10. 10Pazite, da je piščanec dovolj kuhan in da meso ob kosti ni rožnato.
  11. 11Primešajte parmezan in postrezite na toplem krožniku.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE