Tao Porchon-Lynch iz New Yorka si je seveda že prislužila zapis v Guinnessovi knjigi rekordov, a če gre soditi po njenem videzu, vitalnosti in razpoloženju, bo zagotovo dosegla še kar nekaj mejnikov. 

Jogo bo poučevala, dokler bo zmogla, potem pa bo najbrž odšla na neki drugi svet, je nedavno pojasnila svoje življenjsko vodilo: »Zaradi joge sem vedno dobro razpoložena in nasmejana. Obožujem jo! Sploh se mi ne zdi, da bi bila kaj posebnega, meni je joga nekaj povsem običajnega, del mojega vsakdanjika. Vsako jutro se zazrem v sonce in si rečem, danes bo najboljši dan mojega življenja. In to vedno drži!« Ko bi se le večina ljudi nalezla njene miselnosti, bi bil svet nedvomno prijetnejši za vse, Tao pa ne moti niti, da živi sama. Kajti to ne pomeni, da je osamljena, redno jo obiskujejo prijatelji, učenci in ostali člani vinskega društva, ki mu je zvesta že mnogo let.

Jogo je spoznala pri svojih sedmih letih v rodni Indiji. Kot pravi, je bila to ljubezen na prvi pogled, a vadili so jo samo fantje, se spominja. »Teta mi ni dovolila, da bi se naučila joge, češ, takšni položaji niso primerni za dekleta,« pravi Tao, ki pa je trmasto vztrajala in v nekaj letih usvojila jogo do te mere, da jo je že v najstniških letih začela poučevati. Tako pomaga ljudem v kaotičnem vsakdanjiku, je prepričana, a da nam je kdaj težko, sta kriva sedeči položaj in neustrezno dihanje, poudarja. »Velikokrat sedimo tako,da pritiskamo na pljuča. Ne poslušamo svojih vdihov in izdihov. Samo ko dovolimo pljučem, da se širijo navzven, nam lahko dovajajo energijo, sicer pa ne,« opozarja izkušena Tao, ki se je v življenju rada ukvarjala tudi igralstvom in plesom, še pred nekaj letih pa je prav s plesnimi koraki nastopila v resničnostnem šovu Amerika ima talent in seveda navdušila.