Šele njegova smrt je žal razkrila, kako dobrodelnega duha je bil, a želel, da mnogo njegovih človekoljubnih dejanj ostane anonimnih. Slavni, voditelji, novinarji, vodje dobrodelnih ustanovi in navadni ljudje so njegove želje spoštovali. Vendar po prerani izgubi tega talentiranega in dobrosrčnega glasbenika čutijo, da se Georgeu lahko poklonijo vsaj z razkritjem vseh dobrih del, za katerimi je stal. Nekatera izmed njih so res neverjetna.

1. Ženski, ki jo je pestila neplodnost podaril 15 tisoč funtov 

Michael naj bi nekoč ženski, ki je telefonirala v britansko razvedrilno nagradno oddajo Deal or No Deal, da si ne more privoščiti postopka in vitro oploditve (IVF), naslednji dan skrivaj podaril 15 tisoč angleških funtov, je razkril nekdanji izvršni producent dotične oddaje. 

2. Nenznanki v dolgovih podaril 25 tisoč funtov  

Očividec se spominja jokajoče ženske v neki kavarni, ki jo je pestil velik neporavnan dolg. Michael, ki je izbruhu prisostvoval, je stopil do natakarice in ji potisnil ček za 25 tisoč funtov, ter ji naročil, naj ga izroči skrušeni ženski, potem, ko bo zapustil kavarno. 

3. Pomoč brezdomcem 

Pevec ni nosu vihal niti nad ljudmi z ulice. Prostovoljec enega izmed zavetišč za brezdomce je po Michaelovi smrti razkril, da je zvezdnik anonimno pomagal v njihovem zavetišču, a prosil tamkajšnjo ekipo, da njegovo identiteto ohranijo skrivnost. 

4. Podpiral Childline

Dame Esther Rantzen, ustanoviteljica in predsednica Childline, britanske linije za pomoč otrokom v stiski, je obelodanila, da je Michael leta in leta radodarno denarno podpiral njihovo društvo. Z milijonskimi anonimnimi donacijami pa zagotovo omogočil podporo več sto tisočim trpečim otrokom. 

5. Doniral sredstva manjšim dobrodelnim društvom 

Michael naj bi s svojo velikodušnostjo rešil tudi marsikatero manjše dobrodelno društvo. Njegovi denarni prispevki so jim omogočali preživetje. 

6. Zahvala medicinskim sestram

Leta 2006 je Michael v Londonu priredil poseben brezplačni koncert za vse medicinske sestre  državnega zdravstvenega sistema (NHS). Posvetil ga je vsem zdravstvenim delavkam, ki so skrbele za njegovo pokojno mater. Poleg tega izrednega dogodka, pa je pevec od takrat naprej redno podarjal medicinskim sestram vstopnice za svoje nastope. 

7. Bogata napitnina

Kolumnistka angleškega časnika Guardian je razkrila, da je za anonimnim zvezdniškim dejanjem dobrodelnosti, o katerem je pisala pred leti, pravzaprav stal George Michael. Natakarici, ki se je šolala za medicinsko sestro in bila globoko v dolgovih, je pustil napitnino v višini pet tisoč funtov.  

8. Otrokom omogočil obisk Božičkove dežele

Michael naj bi celo financiral otroške izlete na Laponsko, k domovanju Božička. Ena izmed žensk, ki je glasbenikovo darilo prejela kot otrok pred 20 leti, se še danes rada spominja družinskega izleta, Michaelu pa bo večno hvaležna za pozornost, ki jo je namenil njeni družini. 

9. Dobrodelne avtorske pravice 

Glasbenik je izkupičke od prodaje avtorskih pravic rad podarjal v dobrodelne namene. To je naredil z izkupički prodaje hita številka ena Jesus To a Child iz leta 1996, izdaje Last Christmas/Everything She Wants in izvedbe Don't Let the Sun Go Down On Me, nastopil pa je še kot član Band Aida v pesmi Do They Know It's Christmas. 

10. Boj za zapuščino The Beatles

Michaelu se je zdelo pomembno rešiti tudi britansko glasbeno in kulturno zapuščino. Ko so leta 2000 razpisali dražbo za John Lennonov beli klavir, na katerem je kultni član beatlov zložil skladbo Imagine, ga je George Michael kupil za 1,45 milijonov funtov. Želel je namreč, da glasbilo ostane v domovini legendarne skupine, in ga tako 'rešil' pred zasebnimi zbiralci. Klavir je nato daroval muzeju Beatles Story v Liverpoolu, Lennonovem rojstnem kraju.