Zakonca Sussex, ki bosta že spomladi pozdravila prvega otroka, se namreč selita iz dvosobne hišice na posestvu Kensingtonske palače, kjer živita princ William in vojvodinja Kate s svojimi tremi otroki. Širitev družine bo gotovo zahtevala tudi večje bivalne prostore in Harry ter Meghan naj bi bila že v pripravah na veliki dan, poročajo kraljevi viri. Ni še povsem znano ali se bosta mladoporočenca preprosto preselila v veliko Kensingtonsko palačo, ali poiskala popolnoma novo kraljevo rezidenco, a eno je gotovo, sprememba bo narekovala uradno prelomnico med princema, ki sta do sedaj živela nadvse povezano bratsko življenje. Če smo ju do zdaj s soprogama Kate in Meghan v javnosti velikokrat videli skupaj, se bo ta običaj spremenil. Njune dvorne obveznosti bodo veliko bolj ločene, drugačna pa bo tudi družinska dinamika, saj po novem ne bodo v ospredju več le princ William, Kate, princ Harry in Meghan, ki jim Britanci ljubkovalno pravijo tudi »fantastični štirje«, ampak družina Cambridge in družina Sussex. 


Princa sta bila s soprogama oklicana za nerazdružljivo »fantastično štirico«. Foto: Hello


William in Kate bosta zasedla pomembnejši položaj kot glavna predstavnika monarhije, kar bo Harryju in Meghan razbremenilo urnik in omogočilo, da se nekoliko umakneta od žarometov in posvetita naraščaju. 


Foto: AP


A princa ne bosta povsem izgubila stikov. Družini Cambridge in Sussex bosta še naprej sodelovali v dobrodelnih projektih, ki ju družijo, brez dvoma pa se bodo razumeli tudi njihovi otroci, med princem Louisom in »majhno buško« (tako naraščaj ljubkovalno naziva Harry) bo navsezadnje le leto razlike. 


Princ Harry je v času turneje naraščaj, ki ga pričakujeta z Meghan poimenoval »majhna buška«.