Kriv naj bi bil za delovne razmere v kliniki, ki so vodile do določenih zapletov. Kopač in Pfeiferjeva bosta podrobnosti pojasnila na novinarski konferenci ob 13. uri. 

»Argumenti so takšni kot prvič, kar pomeni, da bom nanje tudi odgovoril podobno kot takrat,« je Kenda dejal za STA. Spomnil je, da tako ministrstvo za zdravje kot Zdravniška zbornica Slovenije navajata, da postopek v primeru smrti 14-letnega fanta septembra lani še ni končan. »V tem trenutku govoriti o kakršni koli krivdi ali odgovornosti je preuranjeno,« je opozoril. »Če pa govorimo o objektivni odgovornosti, je odgovornost Kopača in Pfeiferjeve vsaj tako velika kot moja,« je dodal.


PREBERITE ŠE: Kaj se dogaja na ljubljanski pediatriji?Kenda je prepričan, da se mu dela huda moralna krivica. Še hujša krivica pa se po njegovih besedah dela lečečemu kardiologu umrlega fanta Urošu Maziću. »Ob tem, da postopek še ni končan, je Pfeiferjeva zahtevala, da ga vržem iz službe, česar seveda nisem naredil,« je dejal. Glede na to je Maziću dala obvestilo pred izključitvijo in ga premestila na drug oddelek, je pojasnil Kenda. »V svoje roke je vzela odločanje o krivdi in višini kazni,« je poudaril. 


PREBERITE ŠE: Rajko Kenda o odnosih na pediatriji


V povezavi z anonimko, ki so jo objavili nekateri mediji in v kateri mu je očitano nepregledno poslovanje in sumljivo sodelovanje s podjetjem Marand, pa je menil, da bi jih moral UKC Ljubljana bolj zaščititi. »Trditve, da sem kolovodja korupcijske združbe na Pediatrični kliniki, so neupravičene. Kdorkoli pozna delo v kliničnem centru, ve, da ne morem kupiti niti nalivnega peresa,« je dejal v povezavi z anonimko, ki je bila tudi podlaga za ovadbo proti njemu.