Čezmerno izločanje sebuma je namreč odgovorno za nastanek aken, če ga torej dodajamo sami, na primer v obliki jojobinega olja, bomo kožo pretentali, tako da bo prenehala proizvajati dodatni sebum in zmanjšala pojavnost aken. 

Tako lahko pomagamo tudi premastni koži in odpravimo celo prhljaj; čarobnost jojobinega olja pa je v tem, da učinkovito pomaga suhi koži. Za izdatno vlaženje čez noč si nekaj kapljic pred spanjem razmažemo po vsem obrazu in tudi telesu (lahko ga vmešamo v kremo, ki jo uporabljamo), pomembno pa je predvsem po prhanju: namažemo še vlažno kožo, saj olje tako vlago ujame v past! Jojobino olje je lahko tudi odlična podpora koži pred britjem: da bi se izognili razdraženosti, se z njim namažemo po izbranih predelih, potem pa odstranimo dlačice kot običajno. Rezultat po britju? Gladka in mehka koža! Izjemno bogato z vitaminom E in antioksidanti učinkovito varuje pred prostimi radikali in škodljivimi vplivi iz okolja ter s tem upočasnjuje staranje, znano pa je tudi po svojem antibakterijskem delovanju: številne bakterije, kot sta Staphylococcus aureus in Candida albicans, namreč umrejo ob stiku z jojobinim oljem. To je povsem varno za uporabo, tudi na najobčutljivejših predelih, denimo okoli oči, kože pa ne masti, zato je primerno za pogoste nanose.

Kot smo že omenili, uspešno zavira nastajanje prhljaja, zato nekaj kapljic dodamo šamponu, lahko pa si v lasišče za izdatno nego vtremo tudi čisto olje in ga po nekaj minutah delovanja izperemo. Jojoba lasem pričara naravni lesk, preprečuje pa tudi cepljenje konic, zato lahko olje redno uporabljamo kar namesto balzama. In še: po nekaterih raziskavah naj bi pomagalo tudi pri zaviranju plešavosti, saj lahko odmaši lasne folikle in tako omogoči novo rast. Je vaša koža okoli nohtov suha in natrgana? Jojobino olje jo bo učinkovito zgladilo, obenem pa bo tudi vašim nohtom podarilo nežen sijaj. Prav tako preprečuje izsušitev ustnic, povsem varno in zanesljivo pa odstranjuje ličila, tudi z oči, in obenem neguje utrujeno kožo!