Operirala je že več kot dva tisoč bolnikov, od tega približno tretjino otrok. V lanskem primeru, ko sta s kolegom, nevrokirurgom prof. dr. Romanom Bošnjakom, s prvo takšno operacijo v Sloveniji povrnila petletnici iz Italije sluh, je zdravljenje potekalo več let. Sama med svoje največje dosežke v letu 2018 poleg implantacij elektrode polževega vsadka pri otrocih s hudo anomalijo notranjega ušesa – dečku iz Slovenije in omenjeni deklici – uvršča še dve odstranitvi velikih recidivov kožne rašče; ta je obsegala predele ob glavni možganski arteriji. 

Utemeljitev žirije
Saba Battelino, zdravnica, ki prisega na Hipokrata. In ta...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE  

Ne spreglejte

»Če danes gledam, je vsa ta stvar kar malo groteskna«

Kako je videti vaš popolni gospodinjski pomočnik

Zakaj je bel nasmeh tako pomemben za nas?

Tesnoba, nemir, težave s spanjem … kaj je ključ do rešitv...

Priporočamo

Vprašajte strokovnjaka

Banka se mi je obesila na račun, po 22 letih moram vračati štipendijo

Mojca Mavec: Oba imava izkušnje z življenjem v dvoje, ni se izšlo

Špela Sedej, Slovenka, ki je pustila redno službo in šla na pot okoli sveta