Prvi mož Facebooka in njegova izbranka, pediatrinja Priscilla Chan, znova pričakujeta: veselo novico sta razodela, seveda, na družbenem omrežju, Mark Zuckerberg pa je milijone svojih sledilcev ganil z zapisom, ki bi ga lahko označili kar za sklepno dejanje tedna, v katerem smo slavili dan žena.

»Skrbelo naju je, ali bova sploh lahko zanosila glede na težave, ki sva jih imela pri spočetju Maxime,« je zaupal Zuckerberg. »Ko sva s Priscillo izvedela, da znova pričakujeva, sva si najprej zaželela, da bo otrok zdrav. Najina druga želja je bila ta, da bi povila še eno deklico. Največje darilo v življenju je namreč sestra. Sam sem odraščal s tremi sestrami, ki so me navdihnile s svojo močjo in inteligenco. So tudi moje najboljše prijateljice in izjemno uspešne na vseh področjih, v glasbi, športu, kuhanju in svojih karierah. Naučile so me tekmovati in se obenem smejati. Tudi Priscilla je odrasla z dvema sestrama, ki sta jo naučili pomena družine, skrbi za druge in trdega dela. Druga drugo so podpirale kot prva generacija študentk v svoji družini in ustvarile uspešno kariero v zdravstvu in poslovnem svetu. Vsi smo boljši ljudje zaradi močnega vpliva žensk v našem življenju, zaradi sester, mater in prijateljic. Veseliva se, da bova vzgojila še eno močno žensko.«

Mark in Priscilla sta usodni da dahnila leta 2012, novembra 2015 pa se jima je rodila hči Max. Zakonca si s svojo iniciativo Chan Zuckerberg Foundation prizadevata za enakopravnost, izobrazbo in zdravstveno oskrbo vseh otrok po svetu.