Že na prvi pogled deluje ponosna ženska, ki si vedno vzame čas za pomembne stvari in se kot riba v vodi znajde v vlogi pobudnice. Tik pred intervjujem v ljubljanskem hotelu Lev še nekaj trenutkov izkoristi za pošiljanje rojstnodnevne čestitke sinu. Pri pogovoru je tudi soavtorica knjige, zgodovinarka Sue Woolmans. 

Pradedek Franc Ferdinand je dobro poznal samega sebe. Potem ko je spoznal češko baronico Zofijo Chotek in sta se zaljubila, je bil odločen, da je ona tista prava, ki mu bo stala ob strani. Trmasto je zavračal vse možnosti, predloge svoje družine, naj se sreča še s kakšno drugo, svojemu stanu bolj primerno žensko. 

Princesa Sophie, ste prvič v Ljubljani, v Sloveniji?

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!