Roglič (Jumbo-Visma) je s traso po ulicah mesta romantike opravil v 22:33 minute, s tem sicer za 26 sekund zgrešil še tretjo zaporedno zmago na kronometrih letošnjega Gira in pristal na 10. mestu, vendar ob tem bil za 31 sekund hitrejši od Lande (Movistar), ki je pred etapo imel 23 sekund prednosti.

Tako je 29-letni Zasavčan Španca po skupno prevoženih 3546,8 kilometra prehitel za osem sekund in s tem osvojil prve stopničke Slovenije na dirkah za grand tour. Doslej je v prvi deseterici po 21 etapah Gira končal le Tadej Valjavec, ki je bil leta 2004 deveti, najboljšo uvrstitev na tritedenskih dirkah pa je imel Roglič s četrtim mestom na lanski dirki po Franciji.

Roglič je tudi pred tem z zmagama na uvodnem kronometru dirke v Bologni in v vožnji na čas v 8. etapi postal še prvi Slovenec z dvema etapnima zmagama na isti tritedenski dirki. Prvih pet etap je bil tudi v skupnem vodstvu, kot prvi med Slovenci na kateri koli od največjih dirk.

Zmago na legendarni dirki je na zadnji etapi potrdil 26-letni Carapaz, ki je prvi Ekvadorec z zmago na tritedenskih dirkah. V ospredje je prišel na 14. etapi, ko je vodil še pred Rogličem, in nato z izdatno pomočjo svoje ekipe v gorskih etapah povečeval vodstvo ter v velikem slogu pripeljal do Verone.