O seksu pogosto razmišljate, verjetno predvsem zato, ker ga pogrešate. Toda ne krivite zgolj pomanjkanja časa in neznosen delavnik, veliko lahko storite sami, da prebudite telo in okrepite svoj libido.

Če si lahko privoščite daljšo jutranjo prho, naj se roke nekoliko dlje pomudijo na mednožju. Samozadovoljevanje ni nikakršen greh, je pač potreben stimulans, ki lahko pričara prav poseben začetek dneva. In še, zaradi jutranjega vrhunca boste čez dan zanesljivo večkrat pomislili na seks in si ga zvečer zanesljivo tudi privoščili. O seksu se pogovarjajte, pa čeprav ste v službi: kakšno žgečkljivo sporočilo in telefonski klic partnerju tu in tam bosta kvečjemu popestrila turobno dogajanje na delovnem mestu in ustvarila sladko pričakovanje. Pred odhodom domov se ustavite v telovadnici – ne, ne boste se preveč utrudili in pozneje med rjuhami zaspali, s telovadbo boste po telesu pognali endorfine, hormone sreče, ki vas bodo dobesedno napodili v partnerjevo naročje. Sicer pa – če se ne počutite privlačne v svoji koži, se zanesljivo ne boste pretirano gnali med rjuhe: redno skrbite za prehrano in rekreacijo ter negujte svoje telo! Če boste všeč sami sebi, boste zanesljivo deležni tudi partnerjevih poželjivih pogledov. Seksi oblačila so tako rekoč obvezna, a le če so udobna! Nikar se ne tlačite v čipkasto spodnje perilo, če vam material in kroj ne ustrezata in vas spravljata ob živce: udobje je zakonitost številka ena, ki odpravi morebitno napetost in pričara samozavest. 

In ko se končno znajdeta v objemu, odmislita svet okoli sebe: umazana posoda, prah na policah, kopica neodgovorjene elektronske pošte in pričakovanja v službi lahko počakajo, če pa vam misli vendarle uhajajo k težavam, se poskušajte dodatno sprostiti z glasbo ali masažo.