Prestolnica je okrašena z lučkami in smrekami, največja stoji kot običajno na Prešernovem trgu, visoka je 20 metrov.

Tudi za letošnjo osvetlitev je izvirno poskrbel umetnik Zmago Modic, naslovil pa jo je Preseki časa, saj ponuja vpogled tako v prihodnost kakor v preteklost, krasijo pa jo abstraktne in realistične podobe iz žive in nežive narave. Skupno se čez mestno jedro prepreda kar 50 kilometrov prazničnih lučk, nameščenih je 800 svetlobnih teles in 40 lampijonov, ki so jih izdelali ljubljanski šolarji.

Manjkali ne bodo niti praznični sejmi, domačim tujim obiskovalcem bodo najrazličnejše dobrote, spominke in drugo ponujali v 48 sejemskih hišicah, najmlajše pa so zanesljivo razveselile športne dejavnosti. Že nekaj dni je na voljo drsališče Ledena fantazij v parku Zvezda z več kot 2000 kvadratnih metrov ledenih ploskev, novost pa je tudi mini smučišče Kameleon, ki bo od 18. decembra do 19. januarja na Novem trgu.

In ne pozabimo na najpomembnejše – dobre može! Miklavžev sprevod bo 5. decembra, od 26. do 30. decembra pa se bo zvrstilo pet sprevodov dedka Mraza. Za konec leta pa seveda silvestrovanje, ki bo potekalo na Kongresnem, Mestnem in Pogačarjevem trgu ter na Trgu francoske revolucije.