Lenobo oziroma nemotiviranost je mogoče preseči tako preprosto, da je včasih že kar smešno. Prelisičimo torej sami sebe in postanimo bolj dejavni!

Igrala namesto fitnesa 


Kdor spremlja otroke na igrišče z igrali ter nato le sedi poleg na kavi ali kar tako in čveka v nedogled v živo ali po telefonu, izgublja dragocene minute. Kaj še čakamo – hop do prve zadosti močne konstrukcije pa se povzpnimo nanjo! Nas skrbi, kaj bodo rekli drugi? Saj se nam ni treba postaviti na glavo, bingljati in nihati kot razjarjena opica. Dovolj je že, da začutimo, kako smo si blago raztegnili ude. Ne nazadnje dajemo tudi dober zgled najmlajšim.

Sesalnik in pop rock 


Verjetno se večina spomni prizorov pokojnih pop legend Freddieja Mercuryja in Robina Williamsa, ki sta, oblečena v ženski, sesala in hkrati poplesavala ob glasbeni uspešnici; prvi na pesem I want to break free (Hočem se osvoboditi), drugi pa je v filmu Mrs. Doubtfire (Očka v krilu) poskakoval ob komadu Aerosmithov Dude looks like a lady (Tip je videti kot dama). Ne predlagamo vam maskiranja v drugi spol, temveč izpostavljamo odlično idejo opravljanja gospodinjskih opravil ob spremljavi prismuknjene pop rock glasbe. Opisana psihološka ukana nas lahko vodi do povsem prostovoljnega dodatnega miganja. Komur ta glasbeni žanr ni všeč, naj seveda izbere drugačno spodbudno muziko. Pravi izbor bo na noge spravil vso družino! 


Pisarniška telovadba 


Vemo, da za pisarniško mizo ne smemo sedeti predolgo. Vsaj minutni odmor imejmo vsake pol ure. Včasih zadostuje že, da vstanemo in naredimo kakšen korak. Zapomnimo si nekaj otročje lahkih gibov, ki skrbijo za zdrave sklepe s poudarkom na zgornjih okončinah. To pomeni, da s temi vajami obenem preprečimo bolečine hrbtenice ter z njo povezane trajne okvare. Temeljni vaji lahko izvajamo sede, tako da glavo sklanjamo naprej in nazaj ter vstran, nato pa izmenično iztegujemo desno in levo nogo, da sta kar najbolj vzporedni s tlemi. Pri tem potiskajmo lopatici nazaj, ne grbimo se. Stoje se posvetimo nagibanju trupa levo in desno, medtem ko imamo roki stegnjeni nad glavo. Potem ju vrtimo najprej in nazaj v ramenih, nato še v komolcih. Za konec roki sklenemo za glavo, s katero potiskamo nazaj, tako da začutimo rahlo napetost v mišicah rok in zgornjega dela hrbta. Pa ne obremenjujmo se z morebitnimi čukastimi pogledi sodelavcev. Razložimo jim – če še ne vedo oziroma se v resnici ne zavedajo – da je ohranjanje zdravja na prvem mestu!