Natalija Bratkovič je radiu in televiziji zvesta že 15 let. Zadnjih šest let dela kot radijska voditeljica, televizijskim gledalcem je najbolj ostala v spominu kot voditeljica oddaje E+ na Kanalu A, več kot 13 let pa je delala tudi na mariborski televiziji RTS. »Zdaj se bo ponovilo to, kar se je dogajalo že leta 2004 in 2005, ko sem delala na Kanalu A. Takrat je bilo to nekaj novega, zdaj pa sem tega vajena. Pozornost ljudi mi godi, saj vendar delam zanje. Všeč mi je, če me kdo ustavi na cesti in reče, da me rad  gleda na televiziji,« je odgovorila, ko smo jo vprašali, ali se veseli ali boji prepoznavnosti, ki jo bo s seboj prineslo vodenje šova Kmetija.

Sem bolj mestno dekle, ki se je pred časom preselilo k fantu na podeželje. Tako da sem že nahranila piščance, enkrat sem celo molzla in moram priznati, da mi je šlo dobro od rok.    

S produkcijsko ekipo so se dobro ujeli, tekmovalcev pa še ni spoznala. »Ne morem vam niti povedati, koliko bo Štajercev, Gorenjcev in Dolenjcev, ker tudi jaz še ne vem« je dejala. »Zbiram pa že informacije o tujih šovih, ogledujem si stare posnetke, sprašujem izkušeno ekipo in od vzhičenja včasih ponoči ne spim, tako da v mojih mislih že nastajajo teksti,« še dodaja. »Sicer pa sem bolj mestno dekle, ki se je pred časom preselilo k fantu na podeželje. Tako da sem že nahranila piščance, enkrat sem celo molzla in moram priznati, da mi je šlo dobro od rok,« pa je povedala o svojih izkušnjah na kmetiji.So pa čevlji voditeljice šova Kmetija že dobro uhojeni, doslej je to nalogo prevzelo pet dam. Od prve Kmetije na Pop TV mineva že deset let, prvo in drugo sezono je vodila Špela Močnik, ki jo sicer bolj poznamo kot radijsko voditeljico. Nato je bila na vrsti Kmetija slavnih, ki jo je vodila Anja Križnik Tomažin, potem pa je na Pop TV sledila še ena sezona Kmetije, ki jo je vodila Lili Žagar. Leta 2014 je bil šov prvič predvajan na Planet TV, naslov se je spremenil v Kmetija: Nov začetek, na Planet TV so sledile tri sezone, dve je vodila Saša Lendero, zadnjo, ki je bila na sporedu lani, pa Jasna Kuljaj. Na Planet TV so poleg šova stavili še na komentatorske oddaje, v katerih so nekdanji tekmovalci in znani obrazi komentirali dogajanje v šovu. Na Pop TV pa spremljevalnih oddaj ne bo, v ospredju bodo izzivi in preobrati, ki bodo čakali tekmovalce, nam je povedala Natalija.