»Miška Mini je s smrtjo Russi Taylor izgubila svoj glas,« je v soboto v sporočilu za javnost navedel izvršni direktor The Walt Disney Company Bob Iger. »S Taylorjevo je Mini zrasla v globalno ikono, oboževalci Disneyjevega vesolja pa so jo vzljubili povsod po svetu,« je dodal. Igralka se je tudi zasebno rada hihitala podobno kot lik, ki mu je posodila visoko zveneči glas tako za televizijo, risanke in filme kot tudi za potrebe v Disneyjevih tematskih parkih. 

Taylorjeva se je rodila 4. maja 1944 v zvezni državi Massachusetts, službo Miške Mini pa dobila leta 1986, ko je na avdiciji premagala konkurenco 200 igralk. Med delom se je nato zbližala s svojim soigralcem Waynom Allwineom, ki je bil glas Mikija Miške od leta 1977. Sodelavca sta se poročila leta 1991 in tako tudi zasebno živela romantično zgodbo svojih likov do Allwineove smrti leta 2009. 

Leto pred tem, 2008, je Taylorjeva dobila priznanje svoje kariere, saj so jo pri podjetju imenovali za Disneyjevo legendo. S tem se ji je več kot uresničila otroška želja, kot deklica je namreč osebno spoznala Walta Disneyja, ko je obiskala Disneyland, in ko jo je oče ameriškega imperija animacije ter prvoten glas Mikija in Mini vprašal, kaj si želi postati, ko odraste, mu je navdušena odgovorila: »Želim delati za vas!« 

Ob prejemu življenjske nagrade se je igralka zazrla v prihodnost in dejala, da si želi, da naslednika nje in njenega moža vzljubita like tako močno, kot sta jih onadva. Poleg Miške Mini je glas posojala tudi drugim Disneyjevim likom v animiranih serijah za televizijo, med drugim v Mali morski deklici, Račjih zgodbah, Aladinu, Mojem malem poniju in Kim Possible. Vdahnila je življenje tudi več likom v priljubljeni seriji Simpsonovi. Posojanje glasov je tako bilo njeno življenje in na to je bila izredno ponosna. »Nikoli nisem hotela biti slavna. Liki, ki jih igram so slavni, in to je čisto dovolj zame,« je nekoč dejala. 

Russi je umrla v petek v kalifornijskem mestu Glendale stara 75 let. Vzroka njene smrtni niso sporočili.