»Z veliko žalostjo sporočamo, da je odšla ena največjih in najbolj priljubljenih umetnic. Marie Fredriksson je umrla 9. decembra zjutraj za posledicami dolgotrajne bolezni,« je pevkina družina, ki jo sestavljajo mož Mikael Bolyos in njuna dva otroka, zapisala v izjavi za javnost. 61-letna glasbenica se je več kot 15 let spopadala z rakom in posledicami njegovega zdravljenja, na koncu pa bila bolezen premočna. 

Pevka skupine Roxette se je zdravstvenih težav prvič zavedla leta 2002, ko so ji, potem, ko je omedlela na domu, v bolnici diagnosticirali možganski tumor. Zdravniki so jo opozorili, da ima zgolj 20-odstotno možnost preživetja, a je po dolgem in napornem poteku zdravljenja uspela okrevati. Žal pa to ni bil konec njenih težav, zdravljenje z radioaktivnim sevanjem ji je namreč pustil hude posledice, ki so njeno življenje tako otežile, da se je morala odpovedati nastopanju. 

Po osmih letih so se ji moči dovolj povrnile, da se je ponovno združila z Roxette in nastopila na kraljevi poroki švedske princese Viktorije leta 2010, leta 2011 pa se celo podala na koncertno turnejo. Sledil je še en uspešen nastop na poroki švedske princese Madeleine leta 2013, potem pa so se posledice radiacije spet prikradle v njeno življenje. 

Glasbi se je Fredrikssonova morala dokončno odpovedati pred tremi leti, ko so ji zdravniki predali težko novico, da ne bo več mogla nastopati in snemati. Švedinja je dejstvo počasi sprejela že prej, kar je priznala v svoji avtobiografiji The Love Of Life iz leta 2015, kjer je zapisala, da se je sprijaznila s svojim zdravstvenim stanjem: »Končno se zdi, da sem se sprijaznila z radiacijsko poškodbo, s katero moram živeti. Tako se je izšlo.«  

Marie je Roxette ustanovila leta 1986 s kitaristom Perom Gessiejem, v bogati karieri pa sta nanizala številne uspešnice, med drugim Listen to Your Heart, It Must Have Been Love, Joyride, The Look, Dangerous in Fading Like a Flower.. Duo je izdal deset plošč, po svetu pa prodal okrog 75 milijonov plošč. O svoji glasbeni kolegici je Gessie ob koncu njune kariere leta 2018 dejal: »Bila je neverjetna. Ne vem, koliko koncertov sva izvedla v zadnjih petih letih, in to je bilo v celoti mogoče zgolj zaradi njene energije.« 


Ekipa pokojne zvezdnice je po smrti javnost obvestila, da bodo Fredrikssonovo pokopali v krogu najožje družine, pogreb pa bo potekal v tišini.