Vprašajte se, kakšne so vaše vrednote

Pozdravljeni,

najboljše, kar lahko naredite, kadar ste pred veliko življenjsko odločitvijo, je, da se vprašate, kaj si resnično želite. Kakšne so vaše sanje? Kje se vidite čez pet let? To so vprašanja, ki vam bodo pomagala razjasniti dvome. V petih letih v tuji državi si lahko ustvarite trden krog prijateljev, zato je vaš strah glede tega odveč, bolj pomembno se je vprašati, ali si tega resnično želite.

Niste zapisali, kakšen je vaš trenutni status. Ste samski, poročeni ali imate morda družino? Tudi to so veliki faktorji pri vaši odločitvi, saj ne glede na to, kaj boste v tujini pridobili (poleg denarja), boste morali nekaj pustiti za seboj. Vprašajte se torej, kaj bi v obeh primerih, ali ostanete ali greste, dobili in kaj izgubili.

Če ste samski in si želite mednarodno kariero ter ste pripravljeni temu posvetiti čas in energijo, je to lahko odlična priložnost za vašo rast. Če imate partnerja ali družino, pa je pomembno, da se pogovorite z njimi in pretehtate možne scenarije. Vaša odločitev bo namreč vplivala tudi na njihovo življenje.

Predvsem pa morate sami pri sebi razčistiti, kam vas vodi srce in kakšne so vaše vrednote. Hrepenite po tujini? Sta vam kariera in zaslužek na prvem mestu? Predlagam, da naredite seznam, na papir zapišite, katere so trenutno vaše največje vrednote. Ko boste misli konkretizirali črno na belem, boste lažje spoznali, kaj si zares želite in kako naprej.