Sladko

Pomarančni masleni biskvitki

Gotovo veste, da je sezonsko sadje najslajše. Izkoristite še zadnje izdihljaje sočnih pomaranč in se posladkajte s to pregrešno sladico.

Sestavine Za 6 oseb

  • 90 g stopljenega in ohlajenega masla
  • 125 g masla sobne temperature ter maslo za modelčke
  • 2 pomaranči
  • 185 g svetlega rjavega sladkorja
  • 155 g večnamenske moke
  • žlička pecilnega praška
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1/4 žličke soli
  • 125 g kristalnega sladkorja
  • 2 jajci
  • 60 ml polnomastne smetane
  • žlička vaniljevega izvlečka

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
  2. 2Šest modelčkov za sufle s prostornino 250 ml rahlo namastimo.
  3. 3Drobno naribamo lupinico pomaranče, drugo narežemo na zelo tanke rezine.
  4. 4Na dno vsakega modelčka nasujemo po dve žlici rjavega sladkorja.
  5. 5Čez polijemo po žlico stopljenega masla, da enakomerno prekrije sladkor.
  6. 6Na vrh položimo po rezino pomaranče.
  7. 7Modelčke naložimo na ploščat pekač z dvignjenim robom.
  8. 8Na kos papirja za peko presejemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Postavimo na stran.
  9. 9Z ročnim mešalnikom pri srednji do visoki hitrosti stepamo 125 g masla, kristalni sladkor in pomarančno lupinico od tri do pet minut, da nastane kremasta zmes.
  10. 10Dodamo jajci, eno po eno, in vsakič temeljito premešamo.
  11. 11S silikonsko lopatko nežno vmešamo suhe sestavine.
  12. 12Vmešamo še smetano in vaniljo, da nastane enovita zmes.
  13. 13Testo porazdelimo po modelčkih na pomarančne rezine.
  14. 14Pečemo približno 35 minut, da vrhovi pozlatijo, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino biskvitka, pa ostane čist.
  15. 15Modelčke preložimo na mrežico in pustimo, da se hladijo 10 minut.
  16. 16Z nožem potegnemo ob obodu vsakega modelčka, da biskvitki odstopijo.
  17. 17Čez vsak modelček poveznemo obrnjen desertni krožniček, nato pa oboje skupaj hitro obrnemo na glavo.
  18. 18Z ročajem noža rahlo potolčemo po dnu modelčka, da biskvitek odstopi, nato modelčke odstranimo.
  19. 19Če so se pomarančne rezine prilepile na dno modelčka, jih odluščimo s konico noža in položimo nazaj na biskvitke.
  20. 20Postrežemo še tople.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE