Pred več kot 40 leti je bila sama strelska tekmovalka, po končani tekmovalni karieri pa se je posvetila trenerskemu in organizacijskemu delu v parastrelstvu. Pod njenim vodstvom so parastrelci in parastrelka osvojili 31 medalj: sedem paralimpijskih, 11 na svetovnih prvenstvih in 13 na evropskih. Februarja letos je prejela Bloudkovo nagrado za življenjsko delo.

Kar dve leti sem potrebovala, da sem do invalidnosti vzpostavila zdrav odnos. Hvaležna sem jim, da lahko na invalidnost gledam odprto in sproščeno. 

Kakšni so bili vaši prvi trenutki s parašportniki?

Z njimi sem se prvič srečala kot absolventka pri 25 letih, ko sem se jim pridružila na evropskem prvenstvu. Bila sem popolnoma neobremenjena,...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketoma:

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE