Oglejte si naše podstrešne navdihe, preberite nekaj koristnih nasvetov in zaživite po lastnih željah!


V iskanju posebnosti

Med najbolj priljubljenimi gradbenimi elementi, ki naredijo mansardo posebno in privlačno, so vsekakor podstrešni tramovi. V njih je očitno nekaj zelo prvobitnega, s čimer se zlahka vsi povežemo. Grče na starem lesu in vidna masivna lesena konstrukcija dajejo bivanju pod streho romantičen pridih. Kot bi bili nekje na mirnem podeželju, tesno povezani z naravo!


Pomislite na prostorske omejitve

Preden začnete posegati v prostor, pomislite na omejitve, ki jih prinašajo poševnine. Odkrijte te posebnosti in jih uporabite v svojo korist, naj narekujejo zasnovo tlorisa. Pohištvo, izdelano po meri, bo omogočilo najboljši izkoristek prostorskih danosti. Z njim lahko pridobite površine za shrambo, ne da bi izgubili prostornost in zračnost, ki odlikuje najlepša mansardna stanovanja. Čim bolj izkoristite naravno svetlobo, za stene pa uporabite svetle, bele ali bež tone. Lepo osvetljene sobe bodo zagotavljale prijetno bivalno okolje, poleg tega pa bodo tudi videti večje. Močnejše barve lahko mirno uporabite kot poudarke za posamezne kose opreme ali dodatkov.


Mansarda velikokrat ponuja posebne in hkrati elegantne rešitve tudi za garderobni prostor. Če nimate prave ideje, vprašajte strokovnjake.


Vsaka soba ima svoje potrebe

Še posebno pri opremljanju kopalnice natančno razmislite o postavitvi opreme. Splača se, saj lahko najdete rešitve, ki vam bodo še dolga leta podarjale edinstveno vzdušje. Mansardna kopalnica ponuja možnosti, kot jih ne ponuja nobena druga.


Kje drugje še lahko ležite v kadi in uživate v zvezdnatem nebu?


V mansardni kuhinji boste cenili praktičnost

Pri mansardi boste izgubili veliko prostora, ki ga v klasični kuhinji ponujajo zgornji, na steno obešeni elementi. Rešitev je malce širša površina kuhinjskega pulta, ki ponuja več prostora za shranjevanje. Tudi v tem prostoru omogoča najboljše izkoristke po meri izdelano pohištvo.

Privoščite otroku zdravo okolje z obilico barv

Z dobro postavljenimi okni boste pridobili veliko dnevne svetlobe in svež zrak, okolje, kot si ga za svoje otroke želi vsak skrben starš. Upoštevajte, da so najmlajše generacije precej več časa v zaprtih prostorih, kot smo bili mi. Tudi zato je lahko premišljeno urejena mansarda idealen bivalni prostor za mlado družino.

Primerno vzpodbudo za razvoj otrokove domišljije in ustvarjalnosti bodo dale otroški sobi tople pastelne barve. Podarile ji bodo temperament, jo posvetile in jo naredile živahno. Če pa želite temnejše tone, jih uporabite kot dodatke in jih kombinirajte z belo.

Ko so otroci majhni, je dobra izkoriščenost sobe, kjer je prostor za veliko igrač, zelo pomembna.


Vprašajte za nasvet strokovnjake


Da bi po končani prenovi mansarde res lahko zaživeli kot v pravljici, ki ste si jo predstavljali pred prenovo, izkoristite orodja sodobne tehnologije. Svoj prostor lahko z brezplačno aplikacijo doživite v pogledu 360° v virtualni realnosti in tako še bolje načrtujete prenovo. In če ne želite prepustiti svojih ciljev za pravljično mansardno domovanje naključju, lahko na tej strani naročite brezplačno svetovanje za pravilno osvetlitev in razporeditev strešnih oken na vašem domu.
Iščite navdihe, zbirajte ideje, poslušajte nasvete sorodnikov in prijateljev. A če niste vešči notranjega opremljanja, se o urejanju mansarde posvetujte s strokovnjakom. Naj bo strokovnjak za notranje opremljanje ali arhitekt, zagotovo bo vedel več od vas, tako kot tudi vi svoje strokovno področje zagotovo poznate bolje od njega. Le tako bo vaša mansarda izkoristila poln potencial in dobila tisti značaj, ki si ga v svojem bivalnem okolju želite.