Prvi je observacijski dokumentarec, ki široko obravnava koncept družine, v drugem pa je v središču kompleksna upodobitev ženske v stiski, za kar je Maruša Majer dobila tudi nagrado za najboljšo žensko vlogo. Tudi Ivan je prejel še eno nagrado, in sicer za najboljši scenarij.

Vesno za najboljšo režijo je prejela Hana A. W. Slak za film Rudar, tu je slavil tudi Leon Lučev z najboljšo moško vlogo. Nagrado občinstva je prejel film Košarkar naj bo. V najboljši ženski stranski vlofi je slavila  Ivanka Mežan za film Vztrajanje, za najboljšo stransko moško vlogo pa Brane Grubar za isti film. Marko Brdar je prejel vesno za najboljšo fotografijo (Družinica in Ivan), Damir Avdić pa za najboljšo izvirno glasbo (Družinica in Ivan).

Playing Men Matjaža Ivanišina je osvojil vesno za najboljši dokumentarni film, Apoptoza Tomaža Gorkiča za najboljši kratki igrani film in Celica Dušana Kastelica za najboljši animirani film. Vesno za najboljšo manjšinsko koprodukcijo je osvojil film Moški ne jočejo Alena Drljevića.


Zmagovalca: Janez Burger in Maruša Majer


Film Vztrajanje je dobil vesno za najizvirnejši avtorski prispevek, za najboljši študijski film pa Anja Ganja Petra Bizjaka. Vesni za posebne dosežke gresta filmu Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba v režiji Matjaža Ivanišina in Rajka Grlića ter filmu LP film Buldožer - Pljuni istini u oči v režiji Varje Močnik.

O nagrajencih sta odločali tričlanski mednarodni strokovni žiriji. Na ogled je bilo 97 filmov, za najvišjo nagrado vesna se je potegovalo 52 filmov, med temi je bilo 16 celovečernih. Četrto leto zapored pa je Art kino mreža Slovenije, ki združuje 24 kinematografov in prikazovalcev kakovostnega ter umetniškega slovenskega filma, v okviru FSF podelila svojo posebno nagrado, ki je šla filmu Ivan.

Z najvišjo nagrado za domačo kinematografijo, Badjurovo nagrado za življenjsko delo na področju filmske ustvarjalnosti, so na uvodni slovesnosti ovenčali Francija Zajca, enega najdejavnejših producentov avdiovizualne produkcije pri nas. Letos so tretjič podelili tudi nagrado kosobrin, namenjeno dragocenim filmskim sodelavcem neavtorskih poklicev za izjemen prispevek k slovenski kinematografiji in televizijskemu ustvarjanju. Tokrat je šla v roke sodelavke arhiva RTV Slovenija Jožice Hafner, katere veliko znanje, poznavanje arhivskih zakladov Televizije Slovenija in pa prizadevnost pri kopanju po različnih nitih podatkov je rešilo že marsikateri prispevek.