Kuhajmo po svoje

Piščančji paprikaš

Preprosto odlično! Piščančji paprikaš lahko pripravimo iz katerih koli kosov piščanca, tudi pustih prsi. Te so sploh uporabne takrat, ko nimamo časa za dolgo kuhanje. Prsi narežemo na kocke in zelo hitro pripravimo jed. Prednost drugih kosov piščanca pa je, da so veliko sočnejši.

Sestavine

  • 4 piščančja bedra (ali drugi kosi piščanca)
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • žlica mlete rdeče paprike
  • žlica moke
  • 1–2 žlici paradižnikove kaše
  • 1 dcl sladke smetane ali smetane za kuhanje
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • lovorov list
  • olje

Priprava

  1. 1Meso operemo pod hladno tekočo vodo in ga obvezno obrišemo do suhega s papirnato brisačo.
  2. 2Čebulo na drobno sesekljamo in jo na malo maščobe na šibkem ognju počasi pražimo približno pol ure, da se razpusti.
  3. 3Dodamo sesekljan česen, bedra (ali na kockice narezano piščančje meso) in na hitro popečemo, da piščanec zlato porumeni.
  4. 4Če delamo paprikaš s celimi kosi mesa, praženo čebulo odstranimo iz ponve in kose piščanca dobro popečemo ter vrnemo v ponev s praženo čebulo.
  5. 5Če imamo cele kose mesa, čebule ni treba dolgo pražiti, saj se večji kosi mesa dlje kuhajo in se bo imela čas razpustiti.
  6. 6Dodamo še moko, papriko, paradižnikovo kašo in lovorov list.
  7. 7Premešamo, da se meso obda z moko in papriko, in malce prepražimo.
  8. 8Vse skupaj zalijemo z vodo.
  9. 9Prilijemo je toliko, da skoraj pokrije meso.
  10. 10Pokrito kuhamo, dokler se meso ne loči od kosti oziroma ni kuhano.
  11. 11Nato dodamo sladko smetano, premešamo in kuhamo do vrenja.
  12. 12Ko dodamo kislo smetano, paprikaš ne sme več vreti, da se smetana ne sesiri in paprikaš ne bo več svilnat.
  13. 13Kot prilogo lahko postrežemo testenine.
  14. 14Skuhamo jih do ¾, jih odcedimo in takoj vmešamo v paprikaš.
  15. 15V vroči omaki se bodo do postrežbe skuhale ravno prav.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE