Domače

Piščančji paprikaš

Jed, ki vas bo ponesla v otroške dni. So ga kuhale mame, morda babice? Toplo krepčilo, h kateremu se poda krompir, kruhovi cmoki ali le kos kruha.

Sestavine Za 6 oseb

  • 8 kosov piščanca (bedrca, perutke, belo meso ...)
  • 2 čebuli
  • 2 žlički sladke paprike
  • 1 žlička paradižnikovega koncentrata
  • 1,5 dcl kisle smetane
  • 3 dcl zelenjavne ali piščančje osnove (tudi voda bo v redu)
  • sol, poper
  • olivno olje in maslo
  • po želji: 1 žlička moke

Priprava

  1. 1Kose piščanca operemo in obrišemo s kuhinjskim papirjem.
  2. 2Piščanca solimo. Čebulo drobno nasekljamo.
  3. 3V veliko, široko kozico kanemo žlico olivnega olja in prav toliko masla. Pristavimo na srednje močan ogenj.
  4. 4Na tej mešanici kose piščanca temeljito popražimo, da se kožica zlato zapeče.
  5. 5Nato jih poberemo iz kozice in na maščobo stresemo čebulo.
  6. 6Solimo in steklasto popražimo.
  7. 7Dodamo sladko papriko in paradižnikov koncentrat, hitro premešamo, da se paprika ne zažge in zagreni, ter zalijemo z osnovo (ali vodo).
  8. 8Dodamo kose piščanca in na zmernem ognju pokrito dušimo pol ure, da se meso skoz in skoz pokuha, omaka pa zgosti.
  9. 9Meso spet poberemo iz omake.
  10. 10Kislo smetamo razmešamo v lončku skupaj z moko (retro je le retro, če pa imate predsodek pred moko v omakah, jo spustite) in dodamo k omaki.
  11. 11Kuhamo še pet minut, da se moka skuha (če moke ne uporabimo, bo dovolj, če omako hitro prevremo).
  12. 12Zdaj s paličnim mešalnikom omako zmeljemo v gost pire, nato pa vanjo spet vložimo kose piščanca.
  13. 13Solimo in popramo, da se okusi uravnotežijo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE