Pira

Pirine polpete s korenjem

Pirina zrna so ovalna in imajo oreškast okus. Če jih shranimo v nepredušno zaprto posodo in spravimo v hladen in suh prostor, bodo zdržala najmanj 12 mesecev.

Sestavine za 4 osebe

  • 300 g pire
  • 100 g korenčka
  • 100 g šalotke
  • 2 jajci
  • 50 g drobtin
  • 10 g svežega peteršilja
  • sol, poper
  • Za omako:
  • 150 g skute
  • 100 g kisle smetane
  • 3 žlice limonovega soka
  • 5 g svežega peteršilja
  • 50 g mletih lešnikov
  • sol, poper

Priprava

  1. 1Piro skuhamo v četrt lita vrele slane vode (vre naj vsaj 15 minut, da nabrekne).
  2. 2Nato ji primešamo naribano korenje, drobno sesekljano šalotko, jajci, drobtine in nasekljan peteršilj.
  3. 3Dodamo sol, poper in oblikujemo polpete.
  4. 4V ponvi segrejemo olje (toliko olja, da pokrije dno) in jih spečemo do rumeno rjave barve (4–5 minut na vsaki strani).
  5. 5K pirinim polpetam se dobro poda hladna skutna omaka.
  6. 6Pripravimo jo tako, da v skledo stresemo pretlačeno skuto, ji dodamo kislo smetano, limonov sok, drobno nasekljan peteršilj, mlete lešnike, sol, poper in vse skupaj dobro premešamo v gladko omako.
  7. 7Pred serviranjem jo lahko še dodatno ohladimo v hladilniku.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE