Če pustimo od strani dejstvo, da žensko precej bolj polepša sproščena samozavest, kot zviranje v neudobnih čevljih, poznamo kar nekaj opozorilnih znakov, ki nakazujejo, da stopala niso zadovoljna!Prvi znak, da s stopali nekaj ne štima, so vsekakor modri nohti. Modra barva na telesu nakazuje pomanjkanje kisika, kar sčasoma vodi v odmiranje tkiv! Najhitrejša rešitev problema je vsekakor dober premislek pred nakupom, prsti morajo imeti dovolj prostora za miganje, če kupujete sandale, bodo tisti, ki se s paščki režejo v meso, vsekakor premajhni. Pa čeprav so močno močno znižani!


PREBERITE VEČ: Najpogostejše napake pri negi las! Žulji, večni prijatelji pohodnikov in oboževalk fine obutve, so še vedno težava številka ena. Obstaja kar nekaj trikov, kako se jim izogniti. Dobro uhojeni čevlji so že pol rešitve, če so čevlji novi, bo morda enkrat treba potrpeti. Glavni krivec za žulj je neprekinjeno draženje kože, zato ne bo odveč investicija v kakovostne nogavice, ki ne smejo biti prevelike. Pri nošnji sandalov se najbolje obnese posebno mazilo, ki kritičen del namasti, zato ne pride do draženja kože in posledično žuljavih stopal. Na nastanek žuljev pogosto vpliva oblika obutve, stopala imamo pač različna, zato ne ustrezajo vsi čevlji vsem. Če boste zbirali s pametjo, torej na prvo mesto postavili udobje in uporabnost, boste vsekakor doživeli kakšen žulj manj.


PREBERITE VEČ: Nad suho kožo s pomarančo? Bolečina v peti je pogost pojav, posebej, če prehodimo dolge razdalje v nizki obutvi, ki ima namesto oblikovanega podplata raven kos česarkoli že. Dolgotrajna hoja v takšni obutvi lahko resno poškoduje stopala, zato tudi v poletnih mesecih ne bo odveč nakup kakovostnih odprtih čevljev. Tiste modne, ki so vam tako padli v oči, pa imejte le za krajše sprehode ob obali!


Hollywoodske dive že nekaj časa poznajo skrivnost, da je včasih bolje obuti sandale, ki so številko preveliki. Seveda to pride prav izključno v primerih, ko v čevljih stojite in pozirate, hoja v prevelikih čevljih se bo pregovorno končala slabo. Odličen pripomoček so silikonski ali usnjeni stopalni vložki, z njimi čevlje osvežimo, pomanjšamo ter naredimo veliko bolj praktične in udobne.