VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Sinu bi rada kupila stanovanje na morju, a ga zaščitila pred njegovo ženo

Vse moje premoženje bo nekoč sinovo, zato bi mu rada že zdaj pomagala pri nakupu stanovanja na morju.
Fotografija: Sin ima lepo družino, a nikoli ne veš, kako se življenje obrne in kakšen obraz bo pokazala snaha, če pride do ločitve. FOTO: Phovoir/shutterstock
Odpri galerijo
Sin ima lepo družino, a nikoli ne veš, kako se življenje obrne in kakšen obraz bo pokazala snaha, če pride do ločitve. FOTO: Phovoir/shutterstock

S sinom podpišita pisno darilno pogodbo

Odgovarja:

bostjan-j-turk

Pravnik, za brezplačen pravni nasvet nam pišite na info@onaplus.si

Zahvaljujem se za vaše vprašanje. Naj najprej poudarim, da je res lepo slišati, kako dobre odnose imate v vaši družini. Seveda vam želim, da tako tudi ostane.

Vaše razmišljanje je sicer povsem na mestu, saj lahko še tako lepe in uspešne zakonske zveze zaidejo v krizo in takrat postanejo tisti ljudje, za katere si človek še v sanjah ne bi mislil, da lahko taki postanejo, zelo grabežljivi do premoženja.

Predvsem vam svetujem, da denar, ki ga boste namenili za nakup nepremičnine na obali, z darilno pogodbo poklonite izključno vašemu sinu in ne družini kot celoti. V ta namen podpišita tudi pisno darilno pogodbo in sinu položite na dušo, naj jo varno spravi.  

Na ta način bodo ta sredstva pridobila status posebnega premoženja, na katerem bo sin izvajal lastninsko pravico samostojno – drugače povedano, ta denar, ki bo namenjen za nakup nepremičnine na obali, ne bo predstavljal skupnega premoženja in ne bo predmet delitve v primeru razveze vašega sina in snahe. 

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte