Poroka je korak naprej v odnosu

Pozdravljeni,

najlepša hvala za čudovito pismo. Zelo me je razveselilo, ko sem prebrala vašo zgodbo, saj je v poplavi mimobežnih odnosov danes redkost slišati za takšnega, ki je celo prestal preizkušnjo ljubezni na daljavo.

Čeprav pregovor pravi: »Daleč od oči, daleč od srca,« se je pri vas izkazalo, da to ne drži. Vaše dekle vam je z vrnitvijo domov pravzaprav sporočilo, da izbira vas. Lahko bi spoznala koga v ZDA, si tam ustvarila življenje, ali pa ugotovila, da si želi kaj drugega, in bi se po njeni vrnitvi v domovino razšla, a se to ni zgodilo. Njena dejanja sporočajo, da ji veliko pomenite, in če še vedno dvomite o njeni ljubezni, je morda čas, da se iskreno pogovorita o čustvih, pričakovanjih in vajini prihodnosti. Bodite tudi iskreni do sebe. Kaj je tisto, kar je v vas zasejalo seme dvoma? Zakaj dvomite o njeni ljubezni? Gre tukaj morda za vašo lastno nesigurnost ali vam je dekle dalo dober razlog, da ste skeptični?

Če bosta v pogovoru ugotovila, da si oba želita poroke in vidita skupno prihodnost, so vaše skrbi glede starosti odveč. Veliko ljudi se danes boji, da se življenje po poroki konča, a to še zdaleč ne drži. Po poroki se lahko odnos med dvema začne še bolj poglabljati in rasti. Poglejte na poroko kot na korak naprej v odnosu in ne njegov zaključek. Če je vaša ljubezen iskrena in želite napredovati v odnosu, je poroka logičen korak. Poroka je tudi pokazatelj zrelosti, odraslega življenja, saj pomeni, da ste pripravljeni sprejeti odgovornost in se zavezati drugi osebi. Vse to so pomembne odločitve, ki jih ne gre sprejeti zlahka, zato bo temeljit pogovor o tem z vašo izbranko več kot dobrodošel in vam bo ponudil odgovore.

Želim vam vso srečo!