Ne bojte se postaviti meje, pravi ljudje jih bodo spoštovali

Pozdravljeni,

hvala za vaše zanimivo pismo, ob katerem se mi je najprej porodil sum, ali ste tako ustrežljivi tudi v odnosih z drugimi ljudmi, ali samo z vašim partnerjem. Vsekakor gre v obeh primerih za vprašanje samozavesti in postavljanja zdravih mej v odnosih.

Pravite, da se je lažje strinjati s fantom, kot pa povedati svoje mnenje, a ta občutek je le navidezen, saj na dolgi rok trpite, ker s partnerjem niste iskreni o tem, kaj je za vas sprejemljivo in kaj ne. Morda se bojite, da bi ga z nasprotovanjem užalili, vznejevoljili ali celo izgubili, a zavedati se morate, da vas bodo zreli ljudje bolj spoštovali, če jim boste pokazali, kje so vaše meje, tudi vaš partner, če je iz pravega testa. Kdor tega ne zna sprejeti, pa pravzaprav ni vreden vašega časa in energije.

Če vaš fant ni prva oseba, ob kateri tako reagirate, bi vam še toliko bolj toplo svetovala, da obiščete strokovnjaka, ki vam bo pomagal razrešiti vaše vzorce obnašanja. Dobra novica je, da se svoje ustrežljivosti dobro zavedate in si želite spremembo, kar je že velik korak naprej, saj premnogo ljudi niti ne opazi, da dopuščajo, da drugi pometajo z njimi. Glede na vaše razmišljanje sem prepričana, da boste s strokovno pomočjo hitro napredovali in se naučili postaviti zase. Pomembno je, da se soočite s tem, kaj si želite od lastnega življenja, si zastavite standarde, preko katerih sebi in drugim ne boste dopuščali, in se začnete spoštovati.

Želim vam lepe praznike in da bi vam v novem letu uspelo začrtati in uresničiti spremembe!