Naredite premik in na novo osmislite svoje življenje

Na poti skozi življenje srečujemo različne ljudi. Večinoma so to bežna srečanja s površnimi odnosi, ki pa so lahko kljub temu prijetni ali pa tudi ne. To so ljudje, ki jih spoznamo, vendar z njimi ne navežemo globokih osebnih stikov. Pogosto jih imenujemo prijatelji, vendar so le znanci. Pridejo in odidejo iz našega življenja, a pogosto še opazimo ne oziroma nam to ne povzroča bolečin. Pravih prijateljev imamo v življenju le malo. Za prijatelje potrebujemo čas in energijo, s katero vzdržujemo in razvijamo prijateljski odnos. Pravo prijateljstvo potrebuje čustveno bližino, ustvarimo ga z osebo, s katero čutimo, da smo na isti valovni dolžini, ki ji lahko zaupamo in nas razume.

Preživeli ste težko življenjsko preizkušnjo, ko vas je zapustil mož. Sodelavka vam je bila v oporo in vam je pomagala, ko vam je bilo najhuje. Ob ločitvi in po njej ste se verjetno čutili osamljeni in zapuščeni. Tako sta se zbližali in nič nenavadnega ni, da ste se navezali nanjo. V svoji stiski, s katero ste se verjetno spopadali kar precej časa, ste morda pozabili, da ima sodelavka tudi svoje življenje. 

Ločili sta se, ko je odšla v tujino. Potem sta si dopisovali. Ohranili ste stik z njo, vendar pa je zaživela svoje življenje in si ustvarila družino. Za vajino prijateljstvo ji je verjetno zmanjkalo energije, ker ste se vi mnogo bolj navezali nanjo kot ona na vas. Vaša sodelavka je oseba z močnim čutom za sočloveka. To vam je dokazala, ko ste bili v največji stiski. Za to ste ji res lahko hvaležni. Razumeti pa morate, da sta vaša naklonjenost in bližina, ki si jo želite, lahko tudi moteči. Morda je v obdobju, ko je bila v tujini, tudi sama preživljala težke trenutke, a vas z njimi ni hotela obremenjevati, ker ste še vedno ranjeni, ali pa je bila njena vloga v vašem življenju prav to, kar vam je dala – torej pomoč v stiski.

Poskusite to sprejeti kot dejstvo. Razumljivo je, da sodelavke in njene pomoči ne boste nikoli pozabili, vendar pa mislim, da ste se nanjo v svoji bolečini in razočaranju kar prilepili. Poiščite svojo notranjo moč in življenjsko radost in na novo osmislite svoje življenje. Vse, kar potrebujete, imate v sebi, nihče od zunaj vam tega ne more dati. Morda bi vam koristila strokovna pomoč.