Poroka bi bila neumnost

Razumem, da vas je prevara globoko prizadela in vam začasno postavila življenje na glavo. Spoprijeti se morate z dejstvom, da nobena zveza ni idealna, češ da problemi ne obstajajo. Uspešni pari se ločijo od neuspešnih predvsem po tem, da so jih sposobni premostiti in urediti odnos. Porajajo se vam misli, na katere ne najdete odgovorov, ker jih v tem trenutku ni mogoče najti. Največja neumnost v tem trenutku bi bila poroka. Jo boste pač odpovedali, ne glede na pričakovanja staršev. Kaj se med vama dogaja, je vajina stvar, ki je nista dolžna razkriti nikomur, niti staršem ne. Dovolj je, če povesta, da je v odnosu nekaj nesoglasij, ki jih želita razčistiti.

Doživljate globok čustveni pretres in v tem stanju ni dobro sprejemati nobenih odločitev. Potrebujete čas, da boste spoznali, ali dekletu lahko odpustite ali ne. Oba se bosta mogla potruditi, da ji boste spet lahko zaupali. Dejstvo, da vam prevare ni zamolčala in je tudi ona v stiski, naj vas navda z upanjem, da je res šlo za enkratno epizodo. Prav s svojo iskrenostjo in obžalovanjem dejanja vam je pokazala, da vas ima rada. S svojo izpovedjo je tudi tvegala, da boste takoj razdrli zvezo, čeprav si želi ostati z vami. Za začetek se pogovorita in poskusita analizirati vajin odnos od takrat, ko sta začela hoditi, do danes.

Naj vama bo kriza spodbuda, da odnos uredita in ga sčasoma poglobita. To se bo zgodilo, če boste lahko ob njej spet začutili njeno pripadnost, bližino, željo, da je z vami. Uspeh pa ni odvisen samo od nje, ampak tudi od vas. Zavestno se morate odločiti za zaupanje, prav tako kot se mora ona potruditi, da vam s svojim vedenjem ne bo zbujala sumov. Pogovor o vajinem odnosu naj bo vsakodnevni spremljevalec. Vsa vprašanja in nesoglasja rešujta sproti. Povejta si tudi vsa prijetna občutja, ki jih vzbujata drug v drugem, in delita si lepa doživetja. Tudi to je prav tako pomembno. V začetku je tak odnos naporen za oba, vendar se obrestuje. Počasi se boste otresli nezaupanja in vaši strahovi se bodo razblinili. Oba bosta začutila, da sta spet bolj umirjena in sproščena. Ali bosta zmogla to pot, ne vem, sem pa prepričana, da je edina, ki vaju lahko spet poveže in združi. Bodita vztrajna in potrpežljiva, ker hitre spremembe niso mogoče. Pri vaju res ni še vse izgubljeno. Želim vama mnogo uspeha.