Uslugo vam je naredil, ker vas je zapustil

Res ste lahko jezni sami nase, saj se vedete popolnoma nezrelo za tridesetletnico. O fantu ne mislim izgubljati besed, ker ste že sami toliko napisali, da je komentar povsem nepotreben. Glede na vašo starost predvidevam, da to ni vaša prva takšna izkušnja. Za vse, kar se vam dogaja, ste odgovorni sami, ker to dovoljujete. Sami ste dopuščali odnos, ki ga je imel do vas vaš fant. Pustili ste, da vas žali, ponižuje, celo ignorira. Vlogo žrtve ste sprejeli prostovoljno, zdramila vas niso niti opozorila prijateljev. Izguba časa in energije je, če zdaj premlevate napake vašega bivšega. S tem, da vas je zapustil, vam je naredil uslugo. Po letu in pol se vas je spolno zasitil in zdaj ga ne zanimate več. Zgodba je torej končana. Čas je že, da začnete razmišljati malo drugače.

Poskusite se iz izkušenj kaj naučiti, da ne boste v nedogled ponavljali istih napak. Fantov, kot je bil vaš zadnji, je še v zalogi in le vi sami si lahko izberete drugačnega. Doslej vam je bila pri izbiri pomembna le zunanjost, pravzaprav spolna privlačnost. Če ste se odločili, da si želite ljubezni, boste morali v novem partnerju odkriti še druge odlike. Žal pa to, kar imam v mislih, ni vidno na prvi pogled. Vzeti si boste morali čas in fanta bolje spoznati. Opazovati njegovo vedenje, prisluhniti in slišati, kaj vam govori, in ne kar takoj pasti na lepe besede. Dajte mu priložnost, da se izkaže z dejanji. Morda si ne predstavljate, kako naj bi se tak fant vedel. Če bi se ravno nasprotno, kot se je vaš bivši, bi lahko bil pravi. Seveda pa je tukaj še vprašanje, ali sploh veste, katere so tiste lastnosti, ki si jih želite. Vzemite list papirja in sami sebi opišite fanta, kot bi si ga želeli. Lastnosti, ki naj bi jih imel, rangirajte – od tistih, ki se vam zdijo najpomembnejše in jih nikakor ne bi mogli pogrešati, do manj pomembnih. Napišite si še, česa pri njem nikakor ne bi mogli prenašati. Tako se vam bo na papirju in v vaši glavi počasi izrisala podoba izbranca.

Zdaj se ozrite še malo nase. Kako doživljate sebe, kakšna je vaša samopodoba? Se spoštujete, se čutite vredni ljubezni, dovolj dobri za partnerja, kakršnega si želite? Pogovorite se sami s sabo. Če ste bivšemu dopuščali, da se je tako grdo vedel do vas, se bojim, da se premalo cenite. Tedaj se potrudite, da izboljšate odnos do sebe. Tako kot čutite samo sebe, vas bodo doživljali drugi in se temu ustrezno do vas vedli. Če si želite uspešno zvezo, se morate tudi malo potruditi.