Verjemite vase in vajino ljubezen

S punco sta dober par in vajino razmerje je bilo trdno, kakor je razbrati iz vaše pripovedi, vse dokler se ni pojavila tretja oseba. Ta oseba se je začela zanimati za vašo punco in takrat ste začeli dvomiti v vajino skupno prihodnost. Ste se ustrašili, da vam bo ta oseba speljala punco? Govorite o posebni kemiji, ki je morda ne razumete, ker gre za ženski. Se je vaša punca začela odzivati na namige nove prijateljice in sprejela flirtanje? Iz vaše pripovedi ni mogoče nedvoumno potrditi te domneve. Toda drugače si ni mogoče razlagati vaše zaskrbljenosti. Zdi se, da je zaupanje v zvestobo vaše punce omajano. Za povrhu je skrb izrazila tudi ona. Kaj pa je bila pravzaprav ta skrb? Jo skrbi, ker ji je prijateljica všeč in jo mika, da bi se zapletla v razmerje z njo, a se boji prizadeti vas? Ali pa je skrb povezana z nelagodjem, ki ga občuti, ker jo prijateljica osvaja, njej pa ni do tega?

Ker gre za grožnjo, da bi izgubili za vas pomembno osebo, se vas je lotila bojazen. Tej bojazni pravimo ljubosumje. Kako pregnati to neprijetno čustvo? Najprej si morate priti na jasno z vašo partnerko. Kaj je tista skrb, ki jo je izrazila? Morda jo mika izkušnja istospolnega razmerja s privlačno žensko. Morda ji je ta ženska vzbudila nežna čustva. Poskušajte to ugotoviti. Vprašajte jo. Pri tem bodite pripravljeni, da se je to dejansko zgodilo. A poskušajte ostati mirni. Partnerka goji nežna čustva tudi do vas, saj se odlično razumeta in dopolnjujeta, kot ste zapisali. Poleg tega sta par že leto in pol, torej se nahajata v obdobju, ko je partnerski odnos že dodobra utrjen. V tej fazi je prekinitev odnosa lahko veliko tveganje. Vaša punca lahko mnogo izgubi. Vstop v nov odnos pa je prav tako tvegan. Imejte to pred očmi.

Nenavadno je tudi, da neka oseba začne flirtati kar vpričo partnerja. Gre za sebično in socialno manj sprejemljivo vedenje, ki običajno sproži zgražanje okolice. Morda je to njen običajni način izbiranja partnerja, kar kaže na to, da ji zvestoba ni pomembna vrednota. Če bi vaša partnerka podlegla njenim obljubam, bi lahko kmalu ostala sama, prijateljica pa bi začela lovke iztegovati k novi žrtvi.

Moje misli se v tem trenutku ukvarjajo tudi z vprašanjem potomstva. Zapisali ste, da si postavljata skupne cilje. Morda so med njimi tudi takšni, ki so povezani z otroci. Če to drži, potem je najbolj naravna pot do njih ta, da ostaneta par. Morda bo partnerka rekla, da ima lahko otroke tudi v istospolni partnerski zvezi. To drži, vendar otroci, ki imajo ob sebi oba, mamo in očeta, izkusijo tako ženski kot moški vzgojni pristop, kar jim omogoča boljšo orientacijo v vseh kasnejših odnosih.

Kar se vašega družabnega življenja tiče, pa vam svetujem, da zaupate vaši punci. Veliko več od tega vam tako ali tako ne preostane. Ves čas je ne morete nadzirati, poleg tega pa to razjeda zaupanje. Ko ste vsi trije v isti družbi, ni treba, da ste na trnih. Sproščeno se družite s prijatelji in prijateljicami. Dajte vedeti punci, da ste tudi vi zanimivi za druge. Naj se tudi pri njej pojavi nekaj iste bojazni, kot jo občutite vi. Želim vam, da bi se čustva čim prej pomirila in bi se vihar v vajinem odnosu polegel.