VPRAŠAJTE STROKOVNJAKA

Imam fanta, a sem pri 30 še vedno devica, bojim se, da me bo zapustil

Stara sem 30 let in že dva meseca se dobivam s fantom. Lepo nama je skupaj, a bojim se trenutka, ko bo nakazal, da si želi intimnih stikov.
Fotografija: Bojim se, da si noben moški ne želi razmerja brez seksa. FOTO: Savanevich Viktar/Shutterstock
Odpri galerijo
Bojim se, da si noben moški ne želi razmerja brez seksa. FOTO: Savanevich Viktar/Shutterstock

Še lahko spremenite svoje življenje 

Odgovarja:

alenka-berlot-kosicek

Svetovalka za partnerske odnose, za brezplačen nasvet nam pišite na info@onaplus.si

Razumem vaš strah, negotovost in potrebo po ljubezni, ki je v vsakem od nas. Pri čustveno zrelih odraslih ljudeh se potrebi po ljubezni in spolnosti združita. Ko nekoga vzljubimo in se z njim čustveno zbližamo, si ga želimo tudi telesno. Če so vam doslej ta občutja neznana in niste tega še nikoli doživeli, imate resne težave.

Zakaj je tako in od kod so vaše zavore v spolnosti tega ne veste. Korenine imajo gotovo v mladosti, v primarni družini in v odnosih, ki so vladali v njej. Kakšen je bil odnos med mamo in očetom in kako sta se vedla do vas? Vaše doživljanje sebe kaže na čustveno podhranjenost. Verjetno ste od staršev prejeli premalo čustvene spodbude, občutkov varnosti, sprejetosti, potrditve, da ste v redu taki, kot ste, ker ste njihov otrok. To je tisto, kar vas zdaj hromi v ljubečem doživljanju sebe in drugih.

Če pravite, da nimate velike potrebe po spolnosti, pomeni, da se zavedate, da jo vendarle imate. Torej niste aseksualni. Dejstvo je, da imate slabo samopodobo in se ne cenite, zato se bojite, da fant ne bi bil zadovoljen z vašim telesom. S takim razmišljanjem razvrednotite sebe le na telo. Ne doživljate sebe kot ženske v celoti z vso svojo osebnostjo.

Če se fant dva meseca sestaja z vami po trikrat na teden in se rad pogovarja, verjetno ne počne tega zato, ker bi mu bilo le do seksa z vami. Prijetni so mu vaša bližina, način, kako se pogovarjate, smejete, morda mu je všeč vaš smisel za humor, lahko ga pritegnete s tem, da ste skrivnostni, všeč mu je lahko prav to, da niste spolno izzivalni. Če vama tem za pogovor nikakor ne zmanjka, že imata marsikaj skupnega.

Ker nimate zdravega odnosa do sebe in svoje spolne vloge, ker si enostavno ne upate biti ženska, se s tem odpovedujete tudi ljubezni in posledično temu, da bi imeli družino in otroke. Ali se tega zavedate? Vzroki za težave, ki jih imate, so globoko v vaši duševnosti in so močna ovira na poti do zadovoljstva v življenju. Saj si niti sebi ne upate priznati, kaj si v življenju želite. Ali mislite, da bi bili zadovoljni v zvezi, ki ne bi presegla okvira prijateljstva? 

PREBERITE ŠE --> Izpoved bralke: Pri 31 sem še vedno devica

Res je, da boste težko našli partnerja, ki bi se strinjal s takim življenjem. Prepričana sem, da na dolgi rok tudi vi ne bi bili zadovoljni. Razumem vas, da ravnate tako, kakor zmorete, in se vam nekatere stvari zdijo nedosegljive, vendar pa se ne zavedate, da so še vse možnosti odprte in da še lahko spremenite svoje življenje.

Dopustite si začutiti svoje resnične želje. Sprostite moč, ki je v vas, in sposobni boste spremeniti sebe in svoje življenje. Res je to naporen in dolgotrajen proces, vendar ste še mladi in ni prepozno. Ves napor in energija, ki ju boste vložili vase, bosta bogato obrodila. Ne izpustite svoje življenjske priložnosti. S pomočjo izkušenega terapevta in močne volje vam bo zagotovo uspelo.

Preberite še:

V prodaji

Ne spreglejte