Ljuba Sestra,

Še tri tvoje ciklične čarobne moči čakajo, da se poglobiva vanje. Ker so se skozi zgodovino bali močnih žensk, ki mislijo s svojo maternico - so prav te faze oklicali za črne in čarovniške.

Še danes ta lov na čarovnice ni končan (samo v drugačne zahteve in pričakovanja je oblečen) in še danes se ženske podzavestno bojimo tistih delov sebe, ki prodrejo na plan nekje od 21. dneva po začetku krvavitve, pa do prvih dni naslednje menstruacije.

Oziroma izbruhnejo v letih pred menopavzo, ter se jih ne da zatreti v času menopavze.

Bojimo v tem smislu:

- da jih tudi same označimo za nadležen PMS ali druge hormonske motnje,

- se počutimo krive za t. i. čustvene izbruhe in t. i. tečnobo,

- se opravičujemo za svojo izjemno občutljivost v tem obdobju,

- skušamo skriti počasnost,

- se trudimo ne pokazati, kako nam gredo določeni ljudje na živce in kako si želimo samote,

- ter bi včasih najraje preskočile te dni, samo da ne bi bile v nadlego sebi in svojemu partnerju.

A resnica je: tvoj PMS, tvoja perimenopavza in tvoja menopavza so najbolj prefinjen, dragocen in dovršen mehanizem za:

- ohranjanje tvojega zdravja,

- za prečiščevanje tvojega življenja,

- za tvoje pomlajevanje,

- iz kristaliziranje tega, kaj si želiš in kaj ne,

- za red na vseh področjih,

- slovo od vsega in vseh, ki te ne cenijo, ter podpirajo.

Ko sodeluješ s tem mehanizmom seveda in ne delaš proti njemu. Ja vem, to je popolno nasprotje tega, v kar nas skušajo prepričati. Te dni, ta obdobja - se jemlje kot bolezen.

Ampak to še zdaleč ni res. V tem času se nam prebudi arhetip divje, samosvoje in intuitivne ženske - ki jo družba skuša ukrotiti na najbolj pomilovanja vreden način. In sicer tako, da ta tako zelo ključen del naše cikličnosti, označi za neželenega! Za motnjo. Ko tudi same tlačimo in zatiramo vse, kar takrat želi prodreti ven, začne mehanizem delovati nam v škodo, ker tega početja ne podpira.

PMS, predmenopavza in menopavza (tista, ki nastopi naravno) sta tukaj zate, ne proti tebi! Nastopijo zato, da te na vseh nivojih pozdravijo in obogatijo, ne pa česarkoli oropajo!

V teh dneh in v teh obdobjih imaš moč, voljo in pogum, da dobesedno odsekaš vse, kar te ne podpira. (Sem spadajo tudi tvoje navade in slab odnos same do sebe!)

Da se jasno, odločno in brez opravičevanj posloviš od tistih, ki te izkoriščajo. Da ustavrajaš, da najdeš svoj glas in ga uporabiš. A zdaj razumeš, zakaj nam želijo to moč umazati in razredčiti?!

Preden ti povem več o tretji fazi tvoje cikličnosti, oziroma o tvoji tretji čarobni moči; mi prosim, prosim obljubi in predvsem prosim, prosim obljubi sebi: Da se nikoli več ne boš opravičevala, da si, kar si. In da čutiš, kar čutiš.

Da nikdar ne boš zatirala tega, kar čutiš. Tudi, če je to čutenje temnih barv!

Prosim, zdaj si obljubi.

Na glas.

(Se nadaljuje.) 


Pretekli del preberite tukaj. Zgodba pa se nadaljuje tako