1. FINANČNE TEŽAVE ZBLIŽUJEJO

Analitiki domnevajo, da lahko denar vpliva na seks na dva načina: stres, ki ga doživljamo, ubije spolno slo ali pa seks postane pribežališče pred drugimi tegobami. Kako torej? Več kot tretjina Britancev, ki so sodelovali v neki anketi, je navedla ljubljenje kot eno najbolj priljubljenih aktivnosti za preživljanje prostega časa v obdobju krize. Kljub temu pa seks ni enako zanimiv za ženske kot za moške. Po izsledkih one raje klepetajo s prijateljicami, medtem ko oni raje seksajo. In česa se lahko naučite? Skočite večkrat pod rjuhe in izognili se boste stresu zaradi tuhtanja o stanju na bančnem računu. Vsaj nekaj časa vam bo laže. Tudi to je nekaj vredno, kajne?

2. PRESEKAJTE RUTINO

Vsaka stvar izgubi čar, če se ponavlja, tudi v postelji. Razmišljate, kako presekati rutino? Ali se sprašujete, kam za vraga je pobegnila privlačnost? Brez panike. Morda s partnerjem samo trenutno nista seksualno uglašena. Da ne boste presenečeni, mnogi najverjetneje niti niso, ampak tako preprosto čutijo, ker so odkrivanje novega partnerja, svež veter med rjuhami in razburkani hormoni ves čas razpihovali spolni nagon. Velja, da so dobri ljubimci spontani. Raziskujte, kaj partnerju požene kri po žilah, in to izkoriščajte. Vaša spolna potovanja se bodo dvignila v čisto nove sfere. In za božjo voljo, nikar se ne bojte poskusiti česa novega, česar niste še nikoli počeli. Zakaj ne bi na primer med seksom fantazirali o čem, kar pospeši vaš srčni utrip? Osvežilno bo tudi, če si privoščite kakšno erotično igračko ali preizkusite nov položaj. Bodite (pre)drzni.3. KAJ ŠTEJE: DOLŽINA ALI DEBELINA?

Velik penis je ideal. Moški ali ženski? Pa je večje vedno boljše? Je moškim in ženskam res pomembna velikost penisa? V neki internetni raziskavi, v kateri je sodelovalo 52.031 moških in žensk, je kar 83 odstotkov žensk zatrdilo, da so zadovoljne z velikostjo partnerjevega penisa, po drugi strani pa je samo 55 odstotkov moških zadovoljnih z njo. Očitno je, da je večina moških podcenjevalna; posebno glede na statistiko o povprečni velikosti. Očitno je, da so veliko bolj obremenjeni z velikostjo svojega organa, in še vedno se zdi, da je za dober seks potreben dolg in debel penis. Velikokrat pa pozabljajo, da je dober seks odvisen od tega, kaj moški z njim počne. Veliko orgazmov sploh ni povezanih s penisom – kakršne koli velikosti že je.

4. KJE JE TOČKA G?

Če gre upoštevati, da se raziskovalci seksualnega življenja še niso uskladili, ali točka G sploh obstaja, je ugotavljanje natančne lege še večja zmešnjava. Ime je dobila po nemškem ginekologu dr. Ernstu Grafenbergu, ki naj bi odkril izjemno občutljivo erogeno cono z raziskavo. Kako? To ni pomembno. In kdo bi to sploh želel vedeti. Točka G naj bi bila kakšnih pet centimetrov visoko na notranji vaginalni steni. Ampak zanimivo je, da kljub imenu v resnici ne gre za točko, ampak za predel, kjer so nakopičeni klobčiči živcev, ki so veliko bolj občutljivi od vseh drugih v vaginalni votlini. Draženje predela je učinkovito z drsenjem penisa ali prsta vzdolž vaginalne stene, medtem ko neposredno dotikanje v klobčič živcev ne prinaša želenega učinka.5. ORALNI SEKS VZBURJA

Oralni seks je dejanje, ki močno vzburi partnerja, zato ni čudno, da ga imajo tisti, ki ga izvajajo, za najbolj priljubljeno spolno poživitev. Še posebno ženske, ki imajo sicer težave z doseganjem vrhunca. Tako kot je z vsako stvarjo, se tudi skrivnost dobrega oralnega seksa skriva v – izkušnjah. In velja – na silo ga ni mogoče izvajati. Spolnost je tako kot ljubezen sama vzajemno dajanje in prejemanje. Seks zaradi seksa samega ne šteje. Načinov, kako se lahko dotaknete penisa in vzburite, je nešteto. Tehnika oralnega seksa naj bi nekoliko oponašala penetracijo. Prav tako se ne bojte eksperimentirati: mogoče pa najdete točko ali gib, ki ga bo vzdignil v višave. Pozor: velja za tiste, ki partnerja zares poznajo in vedo, da nima spolno prenosljivih bolezni.

6. SAMOZADOVOLJEVANJE

O samozadovoljevanju se ne govori. Vsaj na glas ne, čeprav je pravzaprav povsem naravna stimulacija za dosego užitka. Nekaterim je vsakdanja rutina, odvisno pač od želje, vendar statistike govorijo, da ženske ne zaostajajo prav veliko za moškimi. Samozadovoljevanje nedvomno ni dejanje iz osamljenosti oziroma zaradi odsotnosti spolnega partnerja. Povedano drugače – menda tisti, ki več seksajo, čutijo tudi večjo potrebo po njem, medsebojno opazovanje pa je ena vznemirljivejših možnosti izboljšanja spolnega življenja. Medtem ko moškim penetracija zagotavlja orgazem, to ne velja za ženske. Mnoge potrebujejo ročno ali oralno draženje klitorisa.7. KAKO DOLGO?

Mora biti dober seks vsaj približno podoben maratonu? Kaj komu prija, je odvisno od vsakega posameznika, vendar večinoma predvsem ženske ne marajo predolge telovadbe, ne nazadnje se zaradi dolgotrajne penetracije občutljivost nožnice zmanjša ali se ta celo razboli. Če si morda na tihem prigovarjate, da imajo sosedje večurne seksualne seanse, vašega seksa pa je konec po desetih minutah, naj vas tolaži, da nikakor niste osamljeni primer. Podatki namreč kažejo, da povprečen spolni odnos traja od 6 do 10 minut.